Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Zeytinyağlı Taze Barbunya

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Zeytinyağlı Bakla Tarifleri
Zeytinyağlı Bamya Tarifleri
Zeytinyağlı Bezelye Tarifleri
Zeytinyağlı Biber Tarifleri
Zeytinyağlı Börülce Tarifleri
Zeytinyağlı Domates Tarifleri
Zeytinyağlı Enginar Tarifleri
Zeytinyağlı Fasülye Tarifleri
Zeytinyağlı Havuç Tarifleri
Zeytinyağlı Ispanak Tarifleri
Zeytinyağlı Kabak Tarifleri
Zeytinyağlı Kereviz Tarifleri
Zeytinyağlı Lahana Tarifleri
Zeytinyağlı Patates Tarifleri
Zeytinyağlı Patlıcan Tarifleri
Zeytinyağlı Pırasa Tarifleri
Zeytinyağlı Sebze Tarifleri
Zeytinyağlı Türlü Tarifleri
Zeytinyağlı Yerelması Tarifleri
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Zeytinyağlı Barbunya

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184844
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2025
87 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram taze barbunya
1 adet büyük kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2 adet havuç (halka doğranmış)
2 adet patates (küp doğranmış)
2 adet domates (rendelenmiş)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı sıcak su
Yarım limonun suyu

Barbunyayı ayıklayıp yıkayın. Kaynar suda 5-6 dakika haşlayıp süzün.
Tencereye zeytinyağını alın, soğanı pembeleştirin. Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika kavurun.
Rendelenmiş domatesleri ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin.
Barbunya, tuz, şeker ve sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin. Soğuduktan sonra servis edin.



Zeytinyağlı Barbunya

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc185464
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2025
69 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr taze barbunya (ayıklanmış)
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet domates (rendelenmiş)
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su
Üzeri için ince kıyılmış maydanoz

Barbunyaları ayıklayın, yıkayın ve kaynar suda 10 dakika kadar haşlayıp süzün.
Tencereye zeytinyağını alın, doğranmış soğanı ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun.
Küp doğranmış havuçları ekleyin, birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
Rendelenmiş domatesleri, tuzu ve şekeri ekleyin. Karıştırarak sosun kıvam almasını bekleyin.
Haşlanmış barbunyaları tencereye ekleyin, üzerine sıcak suyu ilave edin.
Kısık ateşte barbunyalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30–35 dakika pişirin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine maydanoz serpip soğuk servis edin.



Zeytinyağlı Barbunya

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc185533
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2025
8 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr taze barbunya (ayıklanmış)
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet patates
3 diş sarımsak
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı su

Barbunyayı haşlayıp süzün.
Tencereye zeytinyağını alın, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları kavurun.
Küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Salça ve rendelenmiş domatesi ilave edin, karıştırın.
Haşlanmış barbunyayı, suyu, tuz ve şekeri ekleyin.
Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Ilındıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirerek soğuk servis yapın.


Zeytinyağlı Barbunya

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc185797
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2025
13 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram taze barbunya (veya haşlanmış barbunya)
1 adet büyük soğan
1 adet havuç
1 adet patates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı sıcak su
Üzeri için:
Maydanoz

Barbunyaları yıkayıp tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyip 10 dakika haşlayın. Ardından süzün.
Zeytinyağını tencereye alın, yemeklik doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı pembeleşene kadar kavurun.
Küp doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.
Haşlanmış barbunyaları tencereye alın, üzerine tuz, şeker ve sıcak suyu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Ocağı kapatın, yemeği oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Ardından buzdolabında soğumaya bırakın.
Servis tabağına alın, üzerine doğranmış maydanoz serpiştirip zeytinyağı gezdirin.







Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifleri Zeytinyağlı Havuç Tarifleri



(24 adet Zeytinyağlı Taze Barbunya 2,571,873 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası