|
|
ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA FASULYESİ |
 |
Ahmet Senyelli
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.07.2007
Mesajlar: 28
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16340
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2007
3,856 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 Su bardağı barbunya fasulye
zeytinyağı
4 Dolmalık biber
2,5 Bardak su
3 Soğan
1 Tatlı kaşığı toz şeker
tuz
1 Su bardağı domates
Tencereye ayıklanarak tane hâline getirilmiş taze barbunya fasulyesi, küçük doğranmış biber, çok küçük doğranmış soğan, kabukları çıkarılmış ve küçük kesilmiş domates, zeytinyağı, su, toz şeker ve yarım çorba kaşığı da tuz koyarak tencerenin kapağını kapamalıdır.
Sonra tencereyi ateşe oturtarak, 60 dakika pişirmeli, soğutarak servis yapmalıdır.
ML® Tarçınlı Barbunya (görsel)
|
ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA |
 |
Anten
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.06.2006
Mesajlar: 47 Şehir: 7.Cadde Bahçelievler |
Kısa URL: https://ml.md/lc8745
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2006
3,298 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
1500 gr. taze barbunya -
4 domates
200 gr. dolmalık biber
3 orta soğan
5,5 bardak su
1 bardak zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 çorba kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Bir tencereye ölçülere göre zeytinyağı koyarak kızdırın ve bu yağa sapları ve çekirdekleri ayıklanmış dörde bölünmüş dolmalık biberleri koyarak 2 dakika zeytinyağında sote edin: Sonra delikli bir kepçe ile biberleri tencereden alarak bir tabağa koyun. Bu yağa küçük küçük doğranmış soğanları atarak 10 dakika kavurun ve kabuk ve çekirdekleri çıkarılıp, küçük doğranmış domatesleri buna katın. Sıcak su da koyun, tuz ilâve ederek yavaş yavaş kaynatın. Başka bir tencerede tane halindeki barbunya fasulyalarını 10 dakika haşlayın. Sonra suyunu süzerek kepçe ile alın ve diğer tencereye boşaltın. İçine toz şeker, dolmalık biberleri de ilâve ederek kapağını kapatın ve bir saat pişirin. Bu süre dolunca kalan iki domatesin kabuk ve çekirdeklerini çıkarın. Küçük küçük doğranmış maydanozla beraber tencereye koyun. Yeniden kapağını kapatarak yarım saat pişirin. Sonra tencereyi ateşten indirin, soğutun. Sonra tabağa alarak servis yapın.
ML® Zeytinyağlı Bezelye için tıklayın
|
Zeytinyağlı Taze İç Barbunya |
 |
Rana
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8065
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2006
5,708 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo taze barbunya içi
250 gram domates
Yarım bardak zeytinyağı
1 adet havuç
2 baş soğan
Yeteri kadar tuz
Bir kap içinde ince kesilmiş soğan, havuç, zeytinyağda öldürülür. Domates, üç bardak su koyarak kaynatılır. Temizlenmiş iç barbunya bol suda yirmi dakika kaynatıp süzülerek hazırladığımız harç içine konur ve orta ateşte pişirilir.
ML® Tarçınlı Barbunya için tıklayın
|
Zeytinyağlı Taze Barbunya |
 |
torun
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2006
Mesajlar: 29 Şehir: Hollanda |
Kısa URL: https://ml.md/lc6029
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2006
4,252 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo barbunya fasulye
3 kahve fincanı zeytinyağı
4 küçük soğan
2 sivri biber
2 iri domates
az şeker
3 su bardağı su
tuz
Barbunyaları ayıkladıktan sonra içini harlı ateşte 10 dakika kaynatıp suyunu süzün. Fasulyeleri bir tencereye koyup diğer malzeme ile birlikte pişiriniz. Ateşten alıp soğuyunca soğanları çıkarınız. Ateşten almadan önce, barbunyanın suyu üzerini hafifçe örtecek şekilde olmalıdır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 09.09.2021
|
|