|
|
Zeytinyağlı Barbunya |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184844
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2025
87 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram taze barbunya
1 adet büyük kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2 adet havuç (halka doğranmış)
2 adet patates (küp doğranmış)
2 adet domates (rendelenmiş)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı sıcak su
Yarım limonun suyu
Barbunyayı ayıklayıp yıkayın. Kaynar suda 5-6 dakika haşlayıp süzün.
Tencereye zeytinyağını alın, soğanı pembeleştirin. Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika kavurun.
Rendelenmiş domatesleri ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin.
Barbunya, tuz, şeker ve sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin. Soğuduktan sonra servis edin.

|
Zeytinyağlı Barbunya |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185464
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2025
69 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr taze barbunya (ayıklanmış)
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet domates (rendelenmiş)
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su
Üzeri için ince kıyılmış maydanoz
Barbunyaları ayıklayın, yıkayın ve kaynar suda 10 dakika kadar haşlayıp süzün.
Tencereye zeytinyağını alın, doğranmış soğanı ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun.
Küp doğranmış havuçları ekleyin, birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
Rendelenmiş domatesleri, tuzu ve şekeri ekleyin. Karıştırarak sosun kıvam almasını bekleyin.
Haşlanmış barbunyaları tencereye ekleyin, üzerine sıcak suyu ilave edin.
Kısık ateşte barbunyalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30–35 dakika pişirin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine maydanoz serpip soğuk servis edin.

|
Zeytinyağlı Barbunya |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185797
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2025
13 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram taze barbunya (veya haşlanmış barbunya)
1 adet büyük soğan
1 adet havuç
1 adet patates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı sıcak su
Üzeri için:
Maydanoz
Barbunyaları yıkayıp tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyip 10 dakika haşlayın. Ardından süzün.
Zeytinyağını tencereye alın, yemeklik doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı pembeleşene kadar kavurun.
Küp doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.
Haşlanmış barbunyaları tencereye alın, üzerine tuz, şeker ve sıcak suyu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Ocağı kapatın, yemeği oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Ardından buzdolabında soğumaya bırakın.
Servis tabağına alın, üzerine doğranmış maydanoz serpiştirip zeytinyağı gezdirin.

|
Zeytinyağlı Barbunya |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185533
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2025
8 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr taze barbunya (ayıklanmış)
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet patates
3 diş sarımsak
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı su
Barbunyayı haşlayıp süzün.
Tencereye zeytinyağını alın, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları kavurun.
Küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Salça ve rendelenmiş domatesi ilave edin, karıştırın.
Haşlanmış barbunyayı, suyu, tuz ve şekeri ekleyin.
Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Ilındıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirerek soğuk servis yapın.
|
|