(Fasulye, kabak, yer elması, pırasa, bakla)
MALZEMELER:
-1 kg. sebze
-Yarım su bardağı zeytinyağ
-2 soğan
-2 domates veya yarım kaşık salça
-1- 2 çay kaşığı şeker
-Tuz
YAPILIŞI:
1- Sebzeler yıkanır, ayıklanır ve doğranır.
2- İnce doğranmış soğan ile zeytinyağı hafif pembe kavrulur. Kabuğu soyulup doğranmış domates veya salça katılır.
3- Sebzeler ve şeker ilave edilip karıştırılır. Kapak örtülüp 5- 10 dakika kavrulur.
4- Su konup orta ateşte pişirilir (1- 1,5 bardak su). Kapak aralanarak soğutulur (kurumaması ve kararmaması için).
Not:
1)Kabak pişirirken, sarımsak, maydanoz, dereotu koyunuz.
2)Pırasa ve yer elması pişirirken soğanla beraber 1- 2 doğranmış havucu kavurunuz. Sebzeyi ilave edince de yarım kahve fincanı yıkanmış pirinç koyunuz.
3)Bakla pişirirken, 1 tatlı kaşığı un ile hazırlanmış unlu su koyunuz (Baklaya salça konmaz).
4)Düdüklü tencerede yemek pişirirken buharlaşma az olacağından daima daha az su konulmalıdır.
Esenlikler...
|