Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Zeytinyağlı Tepsi Oruğu (Hatay)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Zeytinyağlı Tepsi Oruğu (Hatay)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc45293
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2009
2,987 defa indirildi / yazdırıldı




Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak


500 gr. köftelik et
500 gr. ince bulgur
2 baş soğan
1 su bardağı zeytinyağı
3 adet baş biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı un
iç malzemesi:
400 gr. Kıyma
4 adet soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı kıyılmış ceviz
1 çay kaşığı karabiber

Bulgur yıkanır gibi ıslatılıp yarım saat bekletilir. Bulgurun üzerine ıslatılmış ve ayıklanmış baş biber, kıyıImış soğan ve kimyon eklenerek kıyma makinesinde iki kez çekilir. Üzerine köftelik et koyulup yoğurulmaya başlarken bir yemek kaşığı un eklenerek iyice yoğurulmaya devam edilir. Hazırlanan harç iki parçaya bölünerek bir kenarda bekletilir.
İçinin harcı için kıyma bir tencereye alınır. Etin suyu çekince ince kıyıImış soğan ve yağ eklenerek pişirilmeye devam edilir. Soğanlar sararıncaya kadar bu işleme devam edilir. Sonra ten ce re ateşten alınarak soğumaya bırakılır.
Bir fırın tepsisini yağlayarak ikiye ayırmış olduğumuz köftelik harcın bir tanesini 1,5 cm. kalınlığında açarak tepsiye yerleştirilir. Üzeri, hazırlanan kıyma ile kaplanıp geri kalan köftelik harçtan parçalar alınarak kıymanın üstü kaplanır. Baklava dilimleri halinde kesilerek üstüne zeytinyağı gezdirilir. Orta sıcaklıktaki bir fırında 20 dk. pişirilir. Sıcak ve soğuk olarak servis edilir.







Zeytinyağlı Tepsi Oruğu (Hatay) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(1 adet Zeytinyağlı Tepsi Oruğu (Hatay) 50,560 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort