|
Zeytinyağlı Tulum Peynirli Biber Dolması |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc146926
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2020
968 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
5 adet yeşil dolmalık biber
10 yemek kaşığı esmer pirinç
1 büyük boy kuru soğan
Bir tutam dereotu
Bir tutam maydanoz
Bir tutam nane
3 adet taze soğan
Bir tutam fesleğen
100 gr tulum peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
Zeytinyağı
Kuru soğanı ince kıyın ve zeytinyağında pirinç ile beraber kavurarak az pembeleştirin.
Sonra bir bir çay bardağı su ve ince kıydığınız tüm yeşilliği ekleyin ve suyunu çektirin.
Peyniri elinizle iyice ufalayarak karışıma ekleyin ve yıkayıp içlerini boşalttığınız dolmaları bu harç ile doldurun.
Buharlı fırını 100 derece 30 dakikaya ayarlayıp pişirin.
Pişen dolmaları limon ile servis edin.
Not: Buharlı fırın kullanmıyorsanız dolmaları tencereye alın ve bir su bardağı su ekleyip ağzı kapalı kısık ateşte 25-30 dakika pişirip servis edin.
|
|