1,5 Su bardağı bulgur
1 Su bardağı süzme yoğurt
1 Çorba kaşığı kuru nane
7-8 Yeşil soğan
3/4 Su bardağı zeytinyağı
2 Orta boy soğan
1 Demet dereotu
1 Çorba kaşığı salça
1 Tatlı kaşığı tuz
1/2 Çorba kaşığı şeker
250 Gr. yaprak
Kuru ve taze soğanları incecik kıyınız. Genişçe bir kap içine yoğurdu koyup eziniz. Sırası ile yağ, soğan, salça, tuz, şeker, nane, kıyılmış dereotu ve bulguru ilave edip karıştırınız.
Yaprakları yıkayıp 10 dakika haşlayarak saplarını koparınız. Yüzü alta gelmek üzere masaya yayıp üzerine yeteri kadar iç koyunuz. Karşılıklı yan kenarlarını üstüne kapatıp rulo yapınız.
Tencereye yan yana dizip 3 su bardağı su ile hafif hararetli ısıda pişiriniz. Soğuduktan sonra servis tabağına dizip üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürünüz. Limon dilimleri ile süsleyiniz.
|