|
Zeytinyağlı Yoğurtlu Havuç Ezmesi |
 |
Ay-Su
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.02.2015
Mesajlar: 43 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc134108
Gönderme Tarihi: 15.May.2018
749 defa indirildi / yazdırıldı
|
½ kg. havuç
½ su bardağı zeytinyağı
2 soğan
½ kg. yoğurt
2 diş sarımsak
1 avuç maydanoz yaprağı
Tuz
Havuç kazınıp rendelenir. Rendelenmiş soğanla zeytinyağı pembe kavrulur. Havuç ilave edilip karıştırılır. Kapak örtülüp, hafif ateşte ara sıra karıştırılmak suretiyle pişirilir. Soğuyunca sarmısaklı yoğurt karıştırılıp servis tabağına alınır. Maydanoz yaprakları ile süslenir.
|
|