|
|
Zini Hamursuzu (Uşak) |
|
damat bey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.10.2019
Mesajlar: 39 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc146270
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2019
3,596 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
2 adet yumurta (sarısının biri üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karbonat
Yarım çay bardağı su
Aldığı kadar un
İçi için:
200 gr siyah haşhaş
200 gr tahin
1 su bardağı şeker
1 su bardağından az eksik sıvı yağ
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
Yarım su bardağı yoğurt
Hamuru için tüm malzemeleri karıştıralım. Kulak memesi kıvamına gelince 12 eş parçaya ayıralım. Daha sonra içini hazırlamaya başlayalım. Haşhaş, tahin ve sıvı yağı karıştıralım. 12 eş parçaya böldüğümüz bezeleri tek tek açalım. Her bir katına iç harcını sürüp üzerine şeker serpelim. Sonunda 12 kat hamur olacak. En üst kısmına sürmeden baklava şeklinde keselim. Sonra üzerine yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp sürelim. 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
|
|
Zini Hamursuzu (Uşak) Tarifleri Ege Yemekleri
|
|