1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt(Yoğurt yerine süt de kullanılabilir)
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2–2,5 su bardağı un
İç harcı:
Beyaz peynir, kaşar, zeytin vs.
Fırını 180°C'ye (önceden) ısıtın. Yoğurt, sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu karıştırın.
Kabartma tozunu ve unu azar azar ekleyin, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, iç harcını koyun, kapatın.
Üzerine yumurta sarısı sürün, istersen susam veya çörek otu serpin.
180°C fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Dilerseniz peynir yerine sade de yapabilirsiniz.

|