Kısa URL: https://ml.md/lc42357
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2009
2,659 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemesi:
300 gr. küçük parçalar halinde kesilmiş gravyer peyniri
300 gr. küçük parçalar halinde kesilmiş kaşar peyniri
8 dilim, ince ekmek
2 çay bardağı süt
Kırmızı biber
Hazırlanışı:
2 Peynirli ekmeği hazırlamadan 6 saat önce peynir parçalarının üzerine sütü dökün ve buzdolabında bekletin. Sonra fırına koyacağınız kalıbı yağlayın. Peynirli karışımı ezin ve biber ile tadlandırın. Ekmek dilimlerini kalıba yayın. Peynirli karışımı ekmeklerin üzerine yayın. Sıcak fırında 30 dakika pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc152000
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2020
518 defa indirildi / yazdırıldı
Bayat ekmek dilimleri
1 kase beyaz peynir
1/2 kase kaşar peyniri (peynirleri isteğinize göre değiştirebilirsiniz)
3-4 kaşık süt
İsteğe bağlı 1 yumurta
2 sivri biber
10 dal maydanoz
Kekik, pul biber ve az nane
Üzeri için:
Domates dilimleri
Biberiye
İstediğiniz iki çeşit peyniri rendeleyin ve 3 - 4 kaşık süt ile kıvam almasını sağlayın. Kıvam verdiğiniz peynirlerin içerisine maydanoz, dilimlenmiş biberleri ve baharatları ekleyip karıştırın. Bayat ekmek dilimlerinin üzerine bir miktar tereyağ sürün ve hazırladığınız peynir karışımından üzerine ekleyin. Son olarak üzerine dilimlenmiş domateslerden ekleyip bir kaç dal biberiye koyun ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızartın.