2 adet yufka
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
10-12 dal maydanoz
Yufkalardan birini hafif yağlanmış yapışmaz yüzeyli bir tavaya kenarlarından sarkacak şekilde yayın. Bir kasede süt ve sıvı yağı çırpın. Yufkanın üzerine bu karışımdan sürün. Diğer yufkanın yarısını küçük parçalar halinde elinizle koparın ve aralara sütlü karışımdan sürerek tavaya serpiştirin. Orta kısma bir kasede karıştırdığınız rendelenmiş kaşar peyniri, beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanozu yayın. Kalan yarım yufkayı da elinizle küçük parçalara ayırıp aynı işlemi uygulayın. Kenarlardan sarkan yufkayı böreğin üzerine kapatın ve sütlü karışımın kalanını üzerine sürün. Ocağın üzerinde ağır ateşte her iki tarafını da pişirin. Servis tabağına alıp dilimleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc151451
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2020
445 defa indirildi / yazdırıldı
3 tane yufka
5-6 kaşık yoğurt
1 tane yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
Beyaz peynir
Kaşar peyniri
Maydanoz
Öncelikle tava böreği için yanmaz bir tavanızın olması gerekmektedir. Tavaya 1-2 kaşık yağ dökün. Bir kasenin içinde karıştırdığınız yoğurt, yumurta ve sıvı yağı iyice çırpın. Ardından bir yufkayı tavaya serin. Kenarları tavadan aşağıya sarksın. Diğer bir yufkayı elinizle parçalayın ve serdiğiniz yufkanın üzerine dağınık şekilde koyun. Üzerine yoğurtlu karışımdan dökün. Daha sonra bir başka yufkayı yeniden bölün ve koyun. Üzerine rendelediğiniz peynirleri ve maydanozu koyun. Kalan yufkaları da parçalayarak koyun ve aralarına yoğurtlu karışımdan dökün. En son kenarlarda kalan yufkaları da üzerine kapatın. Ocağın büyük gözünde kısık ateşte pişirin. Her 5 dakikada bir kenarlarından hafifçe kaldırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Piştiyse üzerine büyük bir tencere kapağı kapatarak tersini çevirin. Diğer tarafını da pişirdikten dilimleyerek sonra servis edebilirsiniz.