|
|
2 Renkli Kek |
 |
Özlem Çelik
Aşçı

Kayıt: 14.09.2014
Mesajlar: 17 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101634
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2014
3,205 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 su bardağından biraz fazla toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
3 tatlı kaşığı kakao
1 paket vanilya
Şeker ve yumurtalar beyazlaşıp kabarıncaya kadar güzelce çırpılır.
Süt ve yağ ilave edilir, un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek iyice karıştırılır.
Karışımdam bir kase alınır kakao ile karıştırılır.
Yağlanmış kalıba biraz un serpilir.
Kek hamurunun beyzının yarısı kalıba dökülür, ortasına kakaolu hamur, tekrar beyaz hamur ve kakaolu hamur kalıba dökülür.
180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar (ortalama 45-50 dakika) pişirilir.
Soğuduktan sonra ters çevrilir, dilimlenerek servis yapılır.

|
İki Renkli Kek |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc176617
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2024
401 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.yenisafak.com
2 adet yumurta
1 su bardağına yakın süt veya yoğurt
1 paket kabartma tozu (10 gr)
1 paket vanilya (5 gr)
1 su bardağı toz şeker ya da 1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağı
2 su bardağı elenmiş un
1 yemek kaşığı kakao
Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup iyice çırpalım. Üzerine sıvı yağı ve sütü ilave edip çırpalım. Sonra kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ilave edip karıştıralım. Hamurun bir kısmı biraz daha fazla olacak şekilde iki ayrı kaba ayıralım. Az olan hamurun içine kakaoyu ilave edip karıştıralım. Yağlanmış kek kalıbına önce kakaolu hamuru döküp eşit şekilde yayalım. Kakaolu hamurun üzerine sade hamuru döküp dikkatlice eşit şekilde yayalım.Önceden ısıtılmış 170° fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirelim. Soğuyan keki servis tabağına ters çevirelim. Keki dilimleyip servis yapın.

|
2 Renkli Kek |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3873 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc186077
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2025
42 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı kakao
Yumurtaları ve şekeri bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın.
Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilini ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin.
Hamurun yarısını başka bir kaba alın, içine kakaoyu ekleyip karıştırın.
Yağlanmış kek kalıbına önce sade karışımdan biraz dökün, ardından kakaolu karışımdan ekleyin. Bu işlemi karışım bitene kadar tekrarlayın.
170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

|
|