|
3-2-1 Poğaça |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157416
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2021
362 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
3 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı sirke
4 su bardağı un
Üzeri İçin:
3 kaşık pekmez
Yarım çay bardağı su
Susam
Yoğuracağınız kaba sıvı yağ, yoğurt, sirke, tuz biraz un ve kabartma tozlarını alarak yoğurmaya başlayalım.
Kalan unu kontrollü bir şekilde ekleyerek, kulak memesi kıvamına getirelim.
Diğer yandan bir kasede pekmez ve suyu karıştıralım.
Genişçe bir tabağa susamı alalım.
İstediğiniz boyutta hamurlar kopararak, şekillendirelim.
Önce pekmezli suya sonra susama bulayalım.
180 derecelik fırında kızarana dek pişirelim.
|
3 2 1 Poğaça |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161691
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2021
379 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı un
3 paket kabartma tozu
1 adet yumurta beyazı
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz şeker
İçi için:
Beyaz peynir (İsteğe göre patatesli harç, kaşarlı harç, kıymalı harç ve dereotlu harç da olabilir.)
Üzeri için:
2 yemek kaşığı susam
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu
3 2 1 poğaça tarifi için önce hamuru yoğurun. En son azar azar un ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur olmalı.
İç harcın alın, poğaçaların orta kısmına bir miktar beyaz peynir ekleyin ve iki tarafından kapatın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, hazırladığınız poğaçaları dizin.
Bir fırça yardımıyla yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün. Yumurtaya bir damla sıvıyağ damlatın.
Son olarak susam ve çörek otu ile süsleyin.
200 derece ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilınan poğaçaları servis edebilirsiniz. 3 2 1 poğaçaları hazır.
|
3 2 1 Poğaça |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163972
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2023
257 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı tuz
1,5 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Yarım çay bardağı galeta unu
İçi için:
1 kase lor peynir
Bir kasenin içinde yoğurdu, sıvı yağını, tuzu ve kabartama tozunu karıştırın.
Bu karışım pürüzsüz olmalı.
Ardından unu yavaş yavaş kasenin içine boşaltın ve yoğurmaya başlayın.
Fırını o sırada 180 derece ısıtın.
Ardından hamur kıvamı tutunca streçleyip 15 dakika dinlendirin.
Akabinde hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp elinizle yuvarlatın.
Galeta ununa batırıp yağlı kağıdın üzerine dizin.
Fırına koyup 35 dakika pişmesini bekleyin.
|
|