Kısa URL: https://ml.md/lc171855
Gönderme Tarihi: 05.May.2023
147 defa indirildi / yazdırıldı
1 lt. süt
12 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı toz şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao
2 adet havuç
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Süt, şeker ve irmiği tencereye koyup karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan almaya yakın vanilya ve limon kabuğu rendesi ilave ediyoruz. Karıştırıp yoğunlaştığında ocaktan alıyoruz. Başka bir tencerede doğradığımız havuçlara biraz su koyup haşlıyoruz. Yumuşadığında suyu ve biraz pudra şekeriyle blanderdan geçiriyoruz. Orta boy borcamı yağlıyoruz. 1/3 ü nü borcama sade irmik tatlısını yayıyoruz. Geri kalan irmik tatlısını ikiye bölüyoruz. Bir tanesine kakao ekleyip karıştırıyoruz. Sade irmik tatlısının üzerine yayıyoruz. Diğerine blanderdan geçirdiğimiz havuçları ekleyip karıştırıyoruz. kakaolu irmik tatlısının üzerine döküp yayıyoruz. Buzdolabında soğutup dilimleyip servis yapıyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc98100
Gönderme Tarihi: 09.May.2014
2,428 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı irmik
2 litre süt
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı çilekli puding veya çilek
1 çay bardağı hindistancevizi
2 paket şekerli vanilin
1 yemek kaşığı margarin
2 litre süte irmiği ve şekeri yavaşça ekleyerek karıştırın. Kaynayıp göz göz olmaya başladıktan sonra kısık ateşte birkaç dakika daha kaynatın. İçine 2 vanilini ve 1 yemek kaşığı margarini ekleyip iyice karıştırın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra karışımı 3 kaba paylaştırın. Bir kaba 2 yemek kaşığı kakao ve diğer bir kaba da 1 çay bardağı çilekli pudingi veya rondodan geçirdiğiniz çilekleri ekleyin. Çilekli olanın içine birde hindistan cevizi ekleyin. Kaymak tutmadan borcama ya da kek kalıbına kakaolu olanı yayın. Sıcağı gittikten sonra bir şey eklemediğiniz beyaz olanı kakaolunun üzerine dökün. O da soğuduktan sonra çilekliyi üzerine dökün. Oda sıcaklığına geldikten sonra dolaba koyup soğutun.