|
36 BÖREK |
|
YEŞİM
Aşçı
Kayıt: 22.06.2006
Mesajlar: 19 Şehir: İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc13046
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2007
5,388 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı yoğurt
1 yumurta
2 çay bardağı su
9 çay bardağı un
Tuz
İÇ HARCI:
Parmak sosis uzunlamasına 4'e kesilmiş
SOSU:
3 kaşık erimiş vita yağı
Hamur malzemesini robotta yoğurdum.yumuşak kıvamlı bir hamur oluyor. sonra 5 eşit bezeye ayırdım. her bezeyi un ile açabildiğim kadar ince açtım.hamur yumuşak olduğu için çok kolay açılıyor... her bezenin üstlerini fırça yardımı ile yağladım ve 5 bezeyi üst üste koydum, sonra bohça şeklinde katlayıp bir tabak içine alıp buz dolabında 1 saat dinlendirdim. sonra hamuru un serpip merdane yardımı ile 1/2 mm kalınlıkta dikdörtgen açtım, uzun kısmından 4 eşit parçaya kestim. sonra kısa kısmındanda 9 eşit parçaya kestim ve 36 tane dikdörtgen şeklinde hamurumuz oldu.arasına sosis koyup gevşek rulo yaptım yağlı tepsiye dizdim, üstlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığım 200' fırında kızarana dek pişirdim.
ML® Otuzaltı Börek için tıklayın
|
Otuzaltı BÖREK |
|
semih44
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2008
Mesajlar: 40 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc20701
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2008
3,123 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 su bardağı un
1 küçük margarin (125 gr.)
3 yumurta
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
İçi İçin;
1/2 kalıp beyaz peynir (250 gr.)
8-10 dal maydanoz
1 yumurta
Unun ortasını açıp, yumurta, zeytinyağ, tuz ve 3 çay bardağı su koyarak orta yumuşaklıkta bir hamur yapınız. Özleştirip, silindir şekline getiriniz. 5 eşit parçaya bölüp, beze yaparak, nemli bez altında 10 dakika dinlendiriniz.
Her bezeyi hafif un serpilmiş tahta üzerinde hazır yufka büyüklüğünde açınız. Aralarına eritilmiş yağ sürerek 5 yufkayı üst üste koyunuz. Üstünü yağlayarak kavuşturmaca üçe katlayınız. Üzerini yağlayıp, aksi yönde tekrar üçe katlayarak kare şekline getiriniz. Üzerine nemli bez örterek buzlukta 20 dakika dondurunuz.
Peyniri rendeleyerek, kıyılmış maydanoz ve yumurta akı katıp karıştırınız. Hamur sertleşince (kenarlarından 6 eşit kısma bölerek) 36 eşit parçaya ayırınız. Her parçayı ele alıp bastırarak 7-8 cm. lik kare büyüklüğüne getiriniz. Ortasına iç koyup, üçgen katlayınız. Yağlanmış tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürerek orta hararetli fırında açık pembe renkte pişiriniz.
|
36 BÖREK |
|
Nesli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc51333
Gönderme Tarihi: 03.May.2010
3,162 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
3 yumurta
1 bardak süt
250 gr. margarin
alabildiği kadar un
1 paket kabartma tozu
peynir
maydanoz
Yapılışı:
Margarin hariç hamur yoğrulur. Rulo gibi yapıp 5'e bölünür. Her bir parça oklavayla açılıp eritilmiş margarinle araları iyice yağlanır. Üst üste konup yağlanan yufkalar bohça gibi katlanıp buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Dolaptan çıkınca merdane yardımıyla hamur kare şeklinde 40 cm. büyüklüğünde açılır uzunlamasına ve enlemesine altıya kesilir. Ufak kareleri çok az açarak içine peynir maydanoz konup muska gibi katlanır. Yumurta sarısı sürülüp 180° sıcak fırında pişirilir.
Not: Hamurlarm açılışı nişastayla yapılır.
|
6'YA 36 BÖREK |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88909
Gönderme Tarihi: 02.May.2013
6,125 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
1 adet yaş maya
1.5 su bardağı soğuk su
3 yumurta sarısı
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 paket margarin (eritilmiş)
İç malzeme için:
250 gr peynir
1/2 demet maydanoz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
Haşhaş
Maydanozlar ince ince kıyılır, bir kasede peynirle karıştırılarak iç hazırlanır.
Ayrı bir kapta; margarin hariç bütün karıştırılır.
Aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur ve 6 bezeye bölünür.
Margarin tavada eritilir.
Her beze, hazır yufka büyüklüğünde açılır. Araları yağlanarak üst üste konur. Yağlanmış hamurların hepsi gözleme şeklinde katlanır. 20 dk. buzdolabının buzluğunda bekletilir.
Dolaptan çıkarılan hamur, 1/2 cm inceliğinde açılır. Enine 6'ya, boyuna 6'ya kesilip toplam 36 kare hamur elde edilir. Karelerin bir kenarına iç malzemesi konulup rulo şeklinde sarılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam, çörekotu, haşhaş serpilir.
Önceden ısıtılmış 225 derece fırında pişirilir.
|
|