Kısa URL: https://ml.md/lc153215
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2020
360 defa indirildi / yazdırıldı
400 gr De Cecco Gnocchi
50 gr gorgonzola (alternatif olarak Danish Blue) peynir
50 gr mozarella
50 gr fontal (fontina) peyniri
100 gr grana padano
600 cl şekersiz krema
200 gr süt
30 gr tereyağı
Tuz
Karabiber
Büyük bir tencerede su kaynatın.
Bu tencerenin üstüne daha ufak bir tencereyi kaynayan suya değmeyecek şekilde yerleştirin.
Krema ve sütü üstteki ufak tencereye koyup yerleştirin ve 10 dakika kaynatın.
Üste çıkan yağı alın ve kaynama sırasında karıştırmayın.
Ayrı bir tencereye krema, gorgonzola, mozarella ve fontal peynirlerini koyun. Peynirler eriyinceye kadar orta harlı ateş üzerinde karıştırın.
Gnocchi pişirmek için ayrı bir tencerede 2 litre su kaynatın ve içine 1 tatlı kaşığı tuz atın.
Gnocchileri de bu suya ekledikten sonra 4-5 dakika pişirin.
Gnocchiler suyun üzerine çıktığında pişmiş demektir.
Gnocchileri süzdükten sonra sosa ilave edin.
Sosunu çektirdikten sonra parmesan peyniri ilave ederek sevis yapın.
1 kg patates
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı toz parmesan peyniri
1 adet yumurta
Bir tutam muskat
Tuz
Karabiber
Sos için:
Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Yarım su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
Arpacık soğanları soyup haşlayın. Daha sonra bir tavaya alıp üzerine bir çorba kaşığı balzamik sirke ekleyin ve karıştırarak karamelize edin. Kırmızı pancarı soyup haşlayın. İnce doğrayarak servis tabağına yerleştirin. Bir çorba kaşığı zeytinyağı ve bir tutam karabiberi bir kap içerisinde karıştırın ve pancarın üzerine gezdirin. Daha sonra üzerine Akdeniz yeşilliklerini koyun. 1'er çorba kaşığı zeytinyağı ve balzamik sirkeyi karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Salatanızı zeytin, kurutulmuş domates ve rendelenmiş keçi peyniriyle süsleyerek servis edin.