Sebzeleri közleyin.
Ardından kabuklarını soyup püre haline getirin.
Sarımsağı da ezip püreye ekleyin.
Nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu da ilave edip karıştırın.
Patlıcanlar domatesler, biberler ateşte közlenir iyice piştikten sonra kabukları soyulur. Püre haline getirilip karıştırılır. Sarımsaklar dövülerek püreye karıştırılır. Nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz karıştırılarak yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc104505
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2015
3,407 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Dr. Kadriye ŞAHİN
2 adet patlıcan
2 adet taze biber (kırmızı veya yeşil)
2 adet domates
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Nar ekşisi
Tuz
Patlıcan, biber ve domates közlenir. Kabukları soyulduktan sonra ince ince doğranır. Ezilmiş sarımsak. Nar ekşisi. Zeytinyağı ve tuz eklenir ve karıştırılır. İçine sarımsak tuz konularak karıştırılır. Servis tabağına yayılarak servis yapılır. İsteyenler üzerine de nar ekşisi ve zeytinyağı dökerek tüketebilir.