Kısa URL: https://ml.md/lc146045
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2019
653 defa indirildi / yazdırıldı
Gülsen Yıldız
Mısır unu 4 Su bardağı
Tuzsuz abhaz peyniri 200 Gram
Tuz Yeteri kadar
Su 5 Su bardağı
Hani ateşte kaynamakta olan suya mısır unu ilave edilerek sürekli karıştırılır. Bir saate yakın suyunu çekmesi ve çiğ kokusunun kalmamasına kadar pişirilir. Yuvarlak bir tabağa ya da tepsiye ters çevrilir. Aralarına ve üstüne abhaz peyniri batırılır. Peynirsiz olduğu zaman ip yardımı ile dörde bölünerek kesilir. Abıstanın bir özelliği de çatal kullanmadan elle yoğrularak yenmesidir. Yanında sıvı yağ da acıkayla çırpılıp pişirilmiş, yumurta ya da yoğurtla, acıka ve yoğurt karışımıyla, akudurşi, akakan sızbal v b. yemeklerle yenir.
Teflon bir tencerede su kaynatılır.Mısır unu elekten geçirilerek kaynayan suya dökülür ve hızlıca karıştırılmaya başlanır.Suyu tamamen içine çeken hamur devamlı alt-üst edilerek pişirilir.Şekillendirilerek soğuması için bir tabağa alınır.
Not: Abaza pastasına tuz konulmaz. Özelliği Abaza veya Çerkez peynirinin dilim dilim üzerine dizilerek yenmesidir.