|
Acem Çorbası (İran) |
|
dr.tarık
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc27309
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2008
4,472 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı mercimek
Yarım su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
7 su bardağı et suyu veya su
3 diş sarımsak
Tuz
Kuru nane
Kırmızıbiber
Orta boy tencereye mercimek ve bulguru koyalım. Suyu ekleyip tuzu ayarlayarak mercimek ve bulgur yumuşayana kadar pişirelim.
Bir tavada tereyağını eritelim doğranmış sarımsağı pembeleşene kadar kavuralım. Salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavuralım. Nane kırmızı biber ekleyerek çorbanın üzerine gezdirelim, karıştırıp servis yapalım.
|
Acem Çorbası |
|
Ateş Kaptan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2007
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc76283
Gönderme Tarihi: 31.May.2012
3,742 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kahve fincanı erişte
2 kahve fincanı şehriye
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığıyeşil mercimek
4 su bardağı et suyu
Kırmızı biber
Nane
Limon suyu
1 kahve fincanı sıvı yağ
4 bardak et suyu tencereye koyun, kaynayınca erişte, şehriye, nohut, mercimek ekleyin kısık ateşte 15 dakika, pişirin. 1 fincan sıvı yağ ufak 1 tavada kırmızı biber ile kavurun, çorbanın üstüne dökülür, nane serpin. Limon suyu ile servis yapılır.
|
|