Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer Ülkelerin Yemekleri > Acem Pilavı (İran) (7 adet - 408,979 defa bakıldı)

Acem Pilavı (İran)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Acem Pilavı (İran)

çarşamba
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2019
Mesajlar: 31
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc144524
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2019
784 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı yasemin pirinci
30 gram tereyağı
200 gram kuşbaşı dana eti
2,5 su bardağı su
2 havuç
Yarım çay bardağı kuş üzümü
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım çay kaşığı zencefil ve tarçın
Tuz

Pirinci bol suyla yıkayın. Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün.
Tereyağını tencerede eritin. Etleri ilave edip hafifçe kavurun. 1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte etleri iyice pişirin. Pirinci 2 su bardağı suyla birlikte etlere ekleyin. Julyen doğranmış havuç, fıstık ve üzümü ilave edin. Baharat ve tuzu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. 20 dakika demlendirin. Sıcak servis yapın.



Acem Pilavı (İran)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc99802
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2014
2,910 defa indirildi / yazdırıldı




2 yemek kaşığı margarin
250 gr kuzu kuşbaşı et
3 adet havuç
3 adet soğan
3 su bardağı pirinç
1 tutam Karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletin.
Tencereye yağı koyup kuzu kuşbaşı etleri ekleyin.
Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
Zar şeklinde doğranmış soğan, karabiber ve tuz ekleyin.
Bu arada kavurmaya devam etmelisiniz. 2 bardak su koyduktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Havucu kibrit şeklinde doğrayıp tencereye koyun ve 15 dakika daha pişirin.
Havuçlu etin üzerine 3 bardak su koyup su kaynayınca pirinçleri ilave edip çok kısık ateşte, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.



Acem Pilavı (İran)

yüzbaşınınkızı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.06.2007
Mesajlar: 42
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc16562
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2007
3,503 defa indirildi / yazdırıldı




3 Bardak pirinç
2 Soğan
1 Tavuk
4 Bardak tavuk suyu
1 Bardak nohut
3 Kaşık tereyağı
4 Havuç
Tuz
Karabiber
Yenibahar

Tavuk ve bir gece evvel ıslatılan nohut ayrı ayrı haşlanır. Tavuğun etleri didilir, bir kaşık yağda kıyılmış soğanla pembeleşinceye kadar pişirilir. Bir tencereye sırayla et, üstüne nohut üstüne haşlanmış rende havuç, onun üstüne de kaynar suda bir saat bekletilmiş pirinç konur. Tencerenin kenarından sıcak tavuk suyu dökülür, en üste de iki kaşık tereyağı konur, tencerenin kapağı kapanır, pilav pişene kadar (bir saat) ateşte bırakılır. Tencerenin üzerine tabak kapatılır, ters çevrilip sofraya götürülür.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 20.06.2024


Acem Pilavı (İran)

Zerdali
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2007
Mesajlar: 28
Şehir: Nallıhan
Kısa URL: https://ml.md/lc15895
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2007
3,508 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 su bardağı nohut akşamdım ıslatılır
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı tavuk suyu veya su
125 gr. nargarin
2 orta boy soğan
1/2 kemiksiz tavuk göğsü haşlanacak
1'er çay kaşığı tarçın ve karabiber
1 tatlı kaşığı seker ve tuz
1/4 limon suyu

Ön hazırlık olarak akşamdan ıslatılmış nohutları haşlayın. Haşlanan nohutları delikli kepçe ile alın. Pirinçleri ılık tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletin. Haşlanmış tavuk göğsünü kuşbaşı İriliğinde doğrayın. Bir tencereye yağı atıp eritin. Küp doğranmış soğanları ekleyin. soğanlar pembeleşlnceye kadar karıştırarak kavurun. Pirinçleri nişastası gidene kadar birkaç kez suda yıkayın. iyice süzüp tencereye boşaltın. Şeffaflaşana kadar karıştırarak kızartın. Yuvarlak tabanlı bir tencereye haşlanmış nohutları yerleştirin, Üzerine tavuk etlerini yayıp pirincle kapatın. Tencerenin kenarıdan sıcak tavuk suyunu boşaltıp tuz ve şekeri ekleyin. Pilavı ağır ateşten pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı ateşten alıp 15-20 dakika demlendirin. Acem pilavınızı tencereyi servis tabağına ters çevirip, tarçın ve karabiber eklenerek sunabilirsiniz.


Acem Pilavı (İran)

ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc9795
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2006
3,739 defa indirildi / yazdırıldı




450 g. pirinç
40 g. margarin
750 g. kuzu eti (ceviz büyüklüğünde doğranmış)
150 g. soğan (ince kıyılmış)
25 g. şamfıstığı (kabukları soyulmuş)
25 g. kuşüzümü (ayıklanmış, sıcak suda ıslatılmış)
tuz
1 lt. su
Karabiber (taze çekilmiş)
Un ve su (tencerenin kapağını sıvamak için)

Bir kapta tencerenin kapağını sıvamak için yeterli miktarda un ve suyu sıkı bir hamur haline getirin. margarini tencerede eritin. Etleri kızartın. Bir tabağa alarak sıcak tutun. Aynı yağda soğanları ilave edip kavurun. Etleri tekrar tencereye dökün. Pirinci, şamfıstığını ve kuşüzümlerini ilave edin. Tuzu ve karabiberi katıp, üzerine suyu ekleyin. Karıştırıp kapağını kapatın. Hazırladığınız hamurla kapağı sıvayın. Kısık ateşte yaklaşık 20 dk. pilav suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Biraz dinlendirerek servis yapın.


Acem Pilavı (İran)

lezzetler
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259
Şehir: Çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc8867
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006
3,776 defa indirildi / yazdırıldı




400 gr Pirinç
100 gr margarin
1 çorba kaşığı-2 tatlı kaşığı Tuz
40 gr Çam fıstığı
400 gr Kuzu kuşbaşı
100 gr Soğan
40 gr Kuşüzümü
1/2 tatlı kaşığı Tarçın
2 diş Karanfil
8 adet Kakule
2 bardak Et suyu

Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Oıta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın. Pirinci 2 saat ıslatın. Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın.
Bu arada soğanı soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Kuşüzümünü ayıklayın. Küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edip, bekletin. Kakulenin içindeki siyah tohumları çıkartın. Karanfille birlikte bir havanda dövün. Tarçını da ilave edip, karıştırın.
Pirinci, üzerinden soğuk su geçirerek 3 kere yıkayın. Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın. Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin.
Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın. Yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca fıstığı ilave edin. Bir kevgirle birkaç kere karıştırıp 1-2 dakika pişirin. Sonra 3'er dakika arayla eti ve soğanı ilave edin. Yine kevgirle sık sık karıştırarak et kızarıp soğan pembeleşinceye kadar pişirin.
Etler pişmeye yüz tutunca tuz, kuşüzümü, tarçın, karanfil ve kakuleyi katıp, birkaç kere karıştırın. Pirinci etlerin üzerine dökün. Kevgirin tersiyle pirinci düzleyin. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Hatta gerekirse un ve su ile koyu bir bulamaç hazırlayıp, bunu tencerenin kapağının etrafına sıvayın.
Ateşi iyice kısın. Pirinci 18-20 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Ocağı kapatın. Pilavı ocağın üzerinde 15-20 dakika demlendirin.


Acem Pilavı (İran)

zekiye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.06.2006
Mesajlar: 35
Kısa URL: https://ml.md/lc6229
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2006
4,311 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı Pilavlık Pirinç
200 gr Yağ
300 gr Kuşbaşı Koyun Eti
4 su bardağı Su ya da Et Suyu
2 adet Kuru Soğan
Tuz
Baharatlar

Pirinç ılık, tuzlu suya konur ve bekletilir.
Koyun eti yağda kavrulur. Soğanlar da ayrı bir yerde kavrulur. Her ikisi birlikte pilavın pişirileceği tencerenin dibine dizilir. Arzu edilirse, dolma fıstığı, kuş üzümü, tarçın, kakule eklenebilir.
Hepsinin üstüne pirinçler konur. Tuz ve Su ilave edilir. Kapağın kenarları, buharın çıkmasını önlemek için hamurla kapatılır. Piştikten sonra üstüne 1-2 kaşık katı yağ konur. Bir tepsiye ters yüz edilir.

Not: Bu tarifi tavuk eti ile de yapabilirsiniz.

ML® Acem Pilavı için tıklayın






Acem Pilavı (İran) Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri



(7 adet Acem Pilavı (İran) 408,979 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort