|
Acem Pilavı (Kıbrısçık Bolu) |
|
teşrifat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2016
Mesajlar: 40 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc139849
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2019
1,175 defa indirildi / yazdırıldı
|
Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
2 su bardağı Kıbrıscık pirinci
200 gr tereyağı
300 gr kuşbaşı koyun / dana eti
4 su bardağı su ya da et suyu
2 adet kuru Soğan
Tuz
Pirinç ılık, tuzlu suya konur ve bekletilir.
Koyun eti yağda kavrulur.
Soğanlar da ayrı bir yerde kavrulur.
Her ikisi birlikte pilavın pişirileceği tencerenin dibine dizilir.
Hepsinin üstüne pirinçler konur.
Tuz ve Su ilave edilir.
Piştikten sonra üstüne 1-2 kaşık tereyağı konur. Bir tepsiye ters yüz edilir.
|
|