Kısa URL: https://ml.md/lc92221
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2013
2,419 defa indirildi / yazdırıldı
50 gr margarin
5 adet kapya biber
14 adet acı kırmızı biber
2,5 bardak toz şeker
1 su bardağı soğuk su
10-12 damla limon suyu
Beş adet kırmızı kapya biberi ince ince 2-3 milimlik küpler şeklinde doğrayın. 14 adet kırmızı acı biberlerinde çekirdeklerini olabildiğince çıkararak doğrayın. Üstüne iki buçuk bardak şekeri dökün, bu şekilde iki saat bekletin. Daha sonra 50 gr sana yağı 1 bardak soğuk içme suyu ekleyin ve tencereyi ocağa alın. Önce kısık ateşte kaynamaya başlasın sonra orta ateşte arada üstündeki kırmızı köpüğü alarak yaklaşık 40 dakika pişirin. Altını kapatıp 8-10 damla limon sıkın, 10 dakika sonra reçel kıvamını aldığını göreceksiniz, artık kavanozlayabilirsiniz. Sos gibi kullanacağınızdan ufak kavanozlarda az az açıp kullanmanızı tavsiye ederim.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 24.03.2023
Kısa URL: https://ml.md/lc183884
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2025
59 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram kırmızı acı biber
500 gram kırmızı kapya biber (acı oranını dengelemek için)
600 gram toz şeker
1 çay bardağı elma sirkesi
1 adet limonun suyu
1 su bardağı su
Biberlerin sap ve çekirdeklerini temizleyin.
Mutfak robotunda biberleri küçük küçük doğrayın.
Elinizde doğrayacaksanız çok ince doğramaya özen gösterin.
Doğradığınız biberleri geniş bir tencereye alın.
Üzerine toz şekeri ekleyip birkaç saat bu şekilde bekletin (tercihen 3-4 saat).
Bu işlem biberlerin suyunu salmasını sağlar.
Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte karıştırarak kaynatmaya başlayın.
Kaynadıktan sonra suyu, sirkeyi ve limon suyunu ekleyin.
Kıvam alana kadar yaklaşık 40-50 dakika kaynatın.
Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
Reçel koyulaşmaya başladığında kıvam kontrolü yapın: Bir tabağa damlatıp biraz soğutun, yayılmıyorsa kıvamı olmuştur.
Reçeli sıcakken steril kavanozlara doldurun ve kapaklarını kapatın.
Ters çevirip 1 gün bekletin.
Serin ve karanlık bir yerde uzun süre muhafaza edebilirsiniz.