|
Acı Biberli Kurabiye |
|
Olcay T. Aktan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2007
Mesajlar: 32 Şehir: Sakarya |
Kısa URL: https://ml.md/lc18080
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2019
5,908 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 adet yumurta akı
2,5 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
4,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı çörekotu
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Derin bir kaseye oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağ, yumurta, sirke, tuz ve toz şeker ekleyip spatula yardımıyla karıştırın. Karıştırdığınız malzemelerin üzerine unu ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyin ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Üzerine toz kırmızı biber ve pul biber de ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru tezgaha alın ve iki parçaya bölüp oklava veya merdane ile açın. Dilediğiniz kalıpla keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine çörekotu serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
|
Acı Biberli Kurabiye |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156952
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2021
349 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram tereyağı
1 küçük bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
2 paket kabartma tozu
1 yumurta
3 tatlı kaşığı acı pul biber
Yoğurma kabının içerisine yukarıdaki tüm malzemeleri alın.
Alabildiğine kadar un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Elinizle elips şekli verin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Susam ya da çörekotu serpin.
Çatalla hamurun üzerine çizikler atın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında, kızarana kadar pişirin.
|
|