Kısa URL: https://ml.md/lc18143
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2007
2,383 defa indirildi / yazdırıldı
6 kişilik malzemeler;
Yarım kg acı badem kurabiyesi
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
Kurabiyeler elle kırılır. 1 su bardağı sütle karıştırarak yumuşatılır.
Daha sonra 6 adet kaseye paylaştırılır.
Tencereye 2 su bardağı süt, toz şeker, pirinç unu konur, orta ateşte muhallebi kıvamında pişirilir.
Ateşten alınıca vanilya ve tereyağı eklenir.
Mikserle 5 dakika çırpılır.
İçinde kurabiye bulunan kaselere taksim edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc44369
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2009
2,837 defa indirildi / yazdırıldı
1/2 litre (2 su bardağı) süt
200 gram acıbadem bisküvisi
120 gram (1/2 su bardağı) tozşeker
1/2 çubuk vanilya
1/2 limon
3 yumurta
15 gram (1 çorba kaşığı) tereyağı ya da margarin
1 İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ısıtın. Sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp kaldırın. Başka bir kapta toz şekerle birlikte yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin.
2 Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma ekleyin. Son olarak da limon suyunu ilave edin.
3 18 cm. çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı boşaltın. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü (içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak) pişirin. Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Bıçağın ucu temiz çıktığında tatlınız pişmiş demektir.
4 Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun. Çıkarıp bir servis tabağına alın. Arzuya göre süsledikten sonra servis yapın.