|
Acıbadem Tatlısı |
|
BolKepçe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.06.2005
Mesajlar: 41 Şehir: Ereğli/Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc208
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2005
3,494 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Su bardağı süt
1 Çorba kaşığı tereyağı
yarım su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 paket vanilya
200 gr. acıbademli bisküvi
yarım limon
sütü ısıtın ve vanilyayı ilave edin. Diğer bir kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak vanilyayı sütü ilave edin. Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın, sonra limon suyunu ekleyin. 20 santim çapındaki kek kalıbını iyice yağlayın, hazırlanan kremayı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirin. Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçak ucu bulaşmadan çıkarsa pişmiş demektir.
|
ACIBADEM TATLISI |
|
melancoly
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
|
Kısa URL: https://ml.md/lc1641
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2006
3,210 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 çorba kaşığı tereyağı (yada margarin)
2 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
yarım çubuk vanilya
200 gr acıbadem bisküvisi
yarım limon
3 yumurta
6 Kişilik
HAZIRLANIŞI
İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ıstın. Sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp
kaldırın. Diğer birr kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin.
Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın Daha sonra da limon suyunu ekleyin.
18-20 cm. çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü pişirin. Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçağın ucu temiz çıkarsa tatlınız pişmiş demektir.
Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun çıkarıp servis tabağına alın.
Dilerseniz süsleyip, servis yapın.
|
Acıbadem Tatlısı |
|
esin
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.09.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17555
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2007
2,524 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türkmeneli Televizyonundaki Türkmeneli Mutfağı programından aldım.
4 bardak süt
2 adet yumurta
3 adet yumurta sarısı
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1-2 adet acıbadem kurabiyesi
Soğuk süte yumurta, yumurta sarısı, nişasta ve vanilya konur, iyice karıştırıldıktan sonra orta ateşe yerleştirilir, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir, içerisine sıcakken acıbadem kurabiyesi ufalanır, dondurma kupalarına doldurulur, istenilen şekilde süslenir.
|
|