Bulguru yıkayıp süzün.
Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayın, domatesleri rendeleyin.
Sıvı yağı tencerede kızdırıp önce soğanları kavurun.
Ardından yeşil biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
Salçayı ve rendelenmiş domatesi de ekleyip biraz daha kavurun.
Bulguru, et suyunu ve sıcak suyu ekleyip kaynatın.
Tuzu ve acı biberi de ekleyip çorbayı kıvam alana kadar pişirin.
Servis sırasında üzerine kuru nane serpin.
1,5 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı yeşil mercimek
2 orta boy soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası (acı)
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Mercimek yıkanır ve bir tencereye alınır. Soğanlar kuşbaşı doğranıp tencereye eklenir. Üzerine 5-6 su bardağı su eklenir. Sosu için bir havana biber salçası, sarımsak ve baharatlar eklenip iyice dövülür. Bulgur ve mercimekler pişmişse tencereye eklenip karıştırılır. Sosuyla iyice özleşene kadar pişirilir.
En son üzerine yağı gezdirilir, 10 dakika kadar dinlendirilip servisini yapabilirsiniz.