|
Acılı Ezme (Gaziantep) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc103874
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2014
2,863 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet olgun iri domates
1 adet közlenmiş kırmızı biber
2 adet acı sivri biber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı margarin
1 tutam tuz
1 miktar acı pul biber
Domatesleri soyup ince kıyım halinde çok küçük doğrayın. Kuru soğanı ince kıyın. Sivri biberleri ikiye kesip saplarını ve çekirdekli kısımlarını ayıklayıp ince ince doğrayın. Közlenmiş biber, maydanoz, nane ve sarımsak dişlerini çok ince kıyın. Kıyılmış bütün malzemeyi derin bir kaseye alın. Sumak, nar ekşisi, limon suyu, tuz ve eritilmiş margarin küçük bir kapta çırpıp salatanın üzerine pul biber serperek servis yapın. Dilerseniz nar ekşisini de dökebilirsiniz.
|
Acılı Ezme (Gaziantep) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc117342
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2016
2,177 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet domates (kabukları soyulmuş)
1 adet acı sivri biber
3 diş sarımsak (dövülmüş)
1 adet kuru soğan (soyulmuş)
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Yarım adet limon suyu
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Domatesleri, soğanları, biberi çok ince kıyarak ezme haline getiriniz.
Salça, sarımsak, sumak, pul biber, kuru nane, tuz, limon suyu, nar ekşisi ve kıyılmış maydanozu ilave ediniz.
Yağını da ilave ettikten sonra servis tabağına alınız.
|
Acılı Antep Ezmesi |
|
ADNAN
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2019
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc146562
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2019
941 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet domates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
3 adet yeşil biber
1 adet kapya biberi
2 yemek kaşığı acı biber salçası
Pul biber
Nane
Karabiber
Tuz
Sumak
Sıvı yağ
Sebzeleri yıkayıp saplarını ayıklayın.
Dörde böldüğünüz sebzeleri mutfak robotuna atıp hepsi birbirine karışana kadar çekin.
Robottaki karışımı çukur bir kaseye alıp salçayı, baharatları ve yağı ilave edin.
Hepsini birbirine karıştırarak güzelce harmanlayın.
Ezmenizi ince delikli bir süzgece ya da tülbende aktarın.
1 saat boyunca arada karıştırarak sularının süzülmesini sağlayın.
Bu sürenin sonunda ezmeniz servise hazırdır.
Üzerini yeşilliklerle süsleyip servis edebilirsiniz.
|
Antep Ezmesi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158466
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2021
350 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı biber salçası
6 adet soyulmuş domates
1 demet maydanoz
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı pul biber
Limon
1 fincan zeytinyağı
Tuz
Antep ezmesine soğanları rendelenerek başlayabilirsiniz.
Olabildiği kadar küçük parçalar halinde rendelemek çok önemli.
Maydanozların en ince şekilde doğranması gerekmektedir.
Domatesleri soyduktan sonra rendeleyerek işleme devam edelim.
Domates ve biber salçamızı bir kap içerisinde güzelce karıştırıp harmanlama zamanı geldi.
Bu karışımın içerisine yavaş yavaş nar ekşisini tuzu limonu zeytinyağını ve pul biberi ekleyelim.
Soğanları isterseniz direkt çiğ olarak kullanabileceğiniz gibi biraz ocakta pembeleştirdikten sonra kullanabilirsiniz.
Son olarak maydanozumuzu katıp ezmemizi hazır hale getirelim.
|
Acılı Ezme (Gaziantep) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172044
Gönderme Tarihi: 14.May.2023
157 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg acı süs biberi
6-7 diş sarımsak
1 çorba kasesi çekilmiş ceviz içi
2 tatlı kaşığı tahin
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım çay bardağı ılık su
İlk etapta süs biberinin sap kısmını kesip, sarımsakları ekleyip mikserden geçiriyoruz. Daha sonra sırasıyla ceviz ve diğer malzemeleri karıştırıp mikserden geçiriyoruz.
|
|