|
Acılı Ezme |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171819
Gönderme Tarihi: 03.May.2023
262 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet domates
3 adet sivri biber
3 diş sarımsak
4 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı limon suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı nane
2 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
Sivri biberleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkarın.
Ardından ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, ikiye bölün.
Daha sonra domatesleri de çok küçük doğrayın.
En son maydanoz ve kuru soğanları da incecik doğrayın.
Eğer ince doğrayamıyorsanız aynı işlemi mutfak robotunda çekerek de yapabilirsiniz.
Sarımsakları rendeleyin.
Biber salçasını, küçük bir kapta taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisiyle karıştırın.
Bir kabın içinde tüm malzemeleri bir araya toplayıp biber salçalı karışım, tuz, nane ve kırmızı biberle karıştırın.
Acılı ezmeyi soğuk olarak servis edebilirsiniz.

|
Acılı Ezme |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc175408
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2023
150 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.karaca.com
2 büyük domates
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım çorba kaşığı biber salçası
4 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Yarım limon suyu veya nar ekşisi
Yeteri kadar zeytinyağı
Domates, sivri biber, taze soğan ve maydanozu çok ince bir şekilde kıyın.
Salça, tuz, nane ve pul biber iyice karıştırın salça içinde erisin.
Doğranmış malzemeleri ve ezilmiş sarımsakları ilave edin ve karıştırın.
İster limon suyu isterseniz nar ekşisi ekleyin, salatanız servise hazır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.03.2024
|
Acılı Ezme |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc176676
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2024
183 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
3 adet orta boy domates
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet büyük boy soğan
Yarım demet maydanoz
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi veya limon suyu
Tuz
Karabiber
Pul biber (isteğe bağlı)
Kimyon (isteğe bağlı)
İlk olarak, domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Küçük bir süzgece alarak suyunun bir kısmının süzülmesini sağlayın.
Yeşil biber, kırmızı biber ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu ince bir şekilde kıyın.
Sarımsakları rendeleyin veya ezerek püre haline getirin.
Bir karıştırma kabında doğradığınız domatesleri, biberleri, soğanı, maydanozu ve sarımsağı bir araya getirin.
Üzerine zeytinyağı, nar ekşisi veya limon suyu, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ve kimyonu ekleyin.
Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve ezme kıvamına gelene kadar biraz bastırarak malzemelerin suyunu salmasını sağlayın.
Hazırladığınız acılı ezme karışımını buzdolabında en az yarım saat dinlendirin, bu sayede lezzetlerin birbirine daha iyi geçmesini sağlayacaktır.
Servis yapmadan önce üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirerek ve isteğe bağlı olarak taze maydanoz veya nane ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

|
Acılı Ezme |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc177102
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2024
202 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 adet domates
2 adet kapya
1 adet acı yeşil sivri biber
2 diş sarımsak
1 adet soğan
6 dal maydanoz
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
6 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı isot
1 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı kuru nane
Maydanoz hariç bütün diğer malzemeler teker teker robottan çekilir. Dilerseniz malzemeleri iri parçalar halinde doğrayarak tek seferde de robottan geçirebilirsiniz. Robotunuz yoksa ince ince doğrayın.
Maydanozu ince ince kıyın.
Taze malzemeleri uygun bir tabağa alın ve kenarda bekletin. Ezmenizin sulu olmaması için robottan geçirdiğiniz malzemeleri tel süzgeçte de bekletebilirsiniz.
Sosu için salçaları, yağı, nar ekşisini, limon suyunu, tuz ve baharatları güzelce bir kasede karıştırın.
Sosu sebzelerin üzerine dökün. Maydanozu da ekleyin ve güzelce karıştırın. Sonra servis tabağına alın.

|
Acılı Ezme |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3327 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc181467
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2025
137 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet domates (kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş)
2 adet sivri biber (ince doğranmış)
1 adet kırmızı kapya biber (doğranmış)
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı limon suyu
Domatesleri rendeleyin, biberleri ve maydanozu ince ince doğrayın.
Soğanı rendeleyip fazla suyunu süzün.
Sarımsakları ezin.
Geniş bir karıştırma kabında rendelenmiş domates, doğranmış biberler, kuru soğan, maydanoz ve sarımsağı birleştirin.
Karışıma domates ve biber salçasını ekleyin.
Üzerine zeytinyağı, pul biber, toz kırmızı biber, karabiber ve tuzu ilave edin.
Karışıma nar ekşisi ve limon suyunu ekleyerek tatlı ve ekşi bir denge sağlayın.
Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Daha yoğun bir lezzet için buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Acılı ezmeyi bir servis tabağına alın.
Üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirip taze maydanoz yapraklarıyla süsleyin.

|
Acılı Ezme |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3327 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc182645
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2025
20 defa indirildi / yazdırıldı
|
Domates, biber, soğan, sarımsak, maydanoz ve zeytinyağını rondodan geçirin.
Üzerine limon suyu ve nar ekşisini ekleyin.

|
Acılı Ezme |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 903 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc182826
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2025
14 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy domates
2 adet yeşil biber (acı ya da tatlı tercih edebilirsiniz)
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe göre arttırılabilir)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sumak (isteğe bağlı)
Yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
Yarım çay bardağı nar ekşisi (isteğe bağlı)
Yarım demet taze nane veya maydanoz (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı limon suyu
Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Doğradığınız domatesleri bir kaseye alın. Biberlerin saplarını kesip, içlerini temizledikten sonra ince ince doğrayın. Eğer acı seviyorsanız, acı biber kullanabilir, daha hafif bir tat için tatlı biber tercih edebilirsiniz. Soğanı da çok ince bir şekilde doğrayın veya rendeleyin. Tüm doğradığınız sebzeleri bir kaba alın. Üzerine zeytinyağını, pul biberi, tuzu ve sumak gibi baharatları ekleyin. İsterseniz kimyon da ekleyerek farklı bir tat elde edebilirsiniz. Limon suyu ve nar ekşisini de ekleyerek karıştırın. Nar ekşisi, acılı ezmeye farklı bir asidik tat katacak ve lezzetini artıracaktır. Karışımın tadına bakarak, eksik olduğunu düşündüğünüz baharatları ekleyin. Pul biber ile acılığını arttırabilir, sumak ve nar ekşisi ile ferahlatıcı bir asidik tat verebilirsiniz. Eğer seviyorsanız, ince ince doğradığınız taze nane veya maydanozu da ekleyerek mezeyi daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Acılı ezmeyi karıştırıp, bir süre buzdolabında soğutun. Böylece tüm lezzetlerin birbirine geçmesi sağlanacaktır.
|
Acılı Ezme |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 903 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc182915
Gönderme Tarihi: 06.May.2025
23 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet domates
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası (acı tercih edilebilir)
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı isot (Urfa biberi)
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Domatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Soğanı, yeşil biberi, kapya biberi, maydanozu ve sarımsağı çok ince doğrayın veya rondodan geçirin.
Doğranmış malzemeleri bir kaba alın ve üzerine domates salçası, biber salçası, baharatlar, tuz, nar ekşisi, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyin.
Tüm malzemeleri iyice karıştırarak harmanlayın.
Acılı ezmeyi 10-15 dakika dinlendirip, üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirerek servis edin.
|
|