|
Acılı Ezme |
|
menekşe
Aşçı
Kayıt: 17.04.2009
Mesajlar: 15 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc35542
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2009
3,529 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tutam taze nane
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
Pul biber
Limon suyu
Zeytinyağı
Kuru soğanı, yeşil biberi, taze naneyi, maydanozu, dereotunu rondoda karıştırın veya rendeleyin. Süzgüye koyup suyunun süzülmesini bekleyin. Domateslerin kabuklarını soyup, incecik doğrayın, ya da rondoda.parçalayın. Tüm malzemeleri karîştırın. Üzerine biber salçasını, tuz, karabiber, kekik, pul biber, limon suyu ve zeytinyağını ekleyin.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 27.04.2020
|
Acılı Ezme Salatası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36977
Gönderme Tarihi: 29.May.2009
3,193 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 baş kuru soğan
2 adet domates
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
2 adet sivri biber
Yarım demet maydanoz
2 sap taze soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Yarım fincan nar ekşisi
1 limon suyu
Tuz
Kuru soğan küçük küçük doğranır. Domates rende yapılır. Sivri biber, taze soğan, maydanoz ince kıyılır. İçine baharat ve salçalar da konularak tüm malzeme ezmek suretiyle iyice karıştırılır.
ML® Acılı Ezme için tıklayın
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 20.04.2021
|
Acılı Ezme |
|
Ataol
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.02.2014
Mesajlar: 22 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc95695
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2014
2,006 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kırmızı közlenmiş biber
3 adet domates
2 çorba kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı kekik
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 çay bardağı nar ekşisi
3 çorba kaşığı galeta unu
3 çorba kaşığı salça
Derin bir kabın içinde ince kıyılmış domatesi, salçayı ve kırmızı közlenmiş biberi iyice karıştırın. İçine galeta ununu, baharatları ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. İnce kıyılmış dereotu ya da maydanoz da istenirse eklenebilir. Son olarak nar ekşisini de içine döküp servis tabağına alıp ikram edin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.09.2022
|
Acılı Ezme |
|
peri bacası
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.05.2014
Mesajlar: 22 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc98111
Gönderme Tarihi: 10.May.2014
2,335 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet büyük boy domates
3 adet közlenmiş kırmızıbiber
6 diş taze sarımsak
2 çorba kaşığı acı pul biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
4 çorba kaşığı kıyılmış ceviz içi
Kimyon, tarçın, yenibahar
Öncelikle domatesleri, közlenmiş kırmızıbiberleri, sarımsağı ve zeytinyağını bir karıştırıcıda iyice çekin. Üzerine nar ekşini, salçayı ve cevizi ekleyip birlikte karıştırın. Acı biber ve isterseniz çok az acı biber turşunu içine kıyıp karıştırın. Kimyon, tarçın ve yenibahar koyun.
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 11.10.2020
|
Acılı Ezme |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102882
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2014
2,111 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg domates
3 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
1 adet havuç
1 baş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sirke
250 gr küçük acı biber
1 yemek kaşığı margarin
Domatesleri ve kırmızı biberi robotta çekiyoruz yağı eritip karışımı 5 dakika pişiriyoruz soğuduktan sonra içine havucu rendeleyip diğer malzemeleri doğrayıp acı biberi bütün koyup tuz ve sirkesini atıp karıştırıyoruz.
|
Acılı Ezme |
|
çikolata kahramanı
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc118375
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2016
1,707 defa indirildi / yazdırıldı
|
Zerrin Aksu
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 çay kaşığı taze nane
2 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
Pul biber
Limon suyu
Zeytinyağı
Soğanı, dereotunu, taze naneyi, maydanoz ve biberi rondo yardımıyla çırpın. Ardından süzgece bırakıp suyunu süzün malzemelerin. Domateslerin kabuklarını soyup yine rondoda parçalayın. Tüm malzemeleri karıştırıp üzerine biber salçasını, tuz, karabiber, kekik, pul biber, limon suyu ve zeytinyağını ekleyin. Kaselere bırakıp servis yapın.
|
Acılı Ezme |
|
alagöz
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2019
Mesajlar: 28 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc140277
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2019
926 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 adet orta boy domates
1 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı etli biber
2 diş sarımsak
Yarım demet kadar maydanoz
1 kaşık tatlı biber salçası
1 kaşık domates salçası
Sızma zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı sumak
Önce sebzeleri doğrayıp baharatları da ekleyerek zırh veya rondo yardımıyla çekiyoruz. İnceldiği zaman salça ve zeytinyağı pet çekilmiş sarımsağı ilave edip tekrardan karıştırmaya devam ediyoruz. Son olarak tabağını servis edip üstüne nar ekşisi gezdiriyoruz.
|
Acılı Ezme |
|
LED
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc140538
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2019
781 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 adet büyük boy domates
3 adet yeşil sivri biber
3 diş sarımsak
6 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet taze sıkılmış limon suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı nane
2 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil sivri biberleri küçük parçalar halinde doğrayın. Bol suda yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesip kabuklarını soyduğunuz domatesleri, çok küçük parçalar halinde doğrayın. Bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz maydanoz ve taze soğanları incecik kıyın. Sarımsakları rendeledikten sonra havanda tuzla dövün. Biber salçasını; küçük bir kapta taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisiyle karıştırıp kıvamını açın. Tüm malzemeleri bir araya toplayıp biber salçalı karışım, tuz, nane ve kırmızı biberle karıştırın. Hazırladığınız acılı ezmeyi arzuya göre soğuk olarak taze taze sevdiklerinizle paylaşın.
|
Acılı Ezme |
|
elitez
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc144428
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2019
633 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 soğan
3-4 yeşil biber
2 kırmızı biber
İki tutam maydanoz
1 tutam taze nane (yoksa kuru nane de olur)
3 domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 limon suyu
Soğan, yeşil ve kırmızı biber, maydanoz ve taze naneyi küçük küçük doğrayın. Karıştırma kabına alın. Üzerine 2 diş sarımsak rendeleyin ve 3 domatesi küçük küçük doğrayıp ekleyin. Salça, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, sumak, bol pul biberi de ekleyip iyice karıştırın.
|
Acılı Ezme |
|
vitray
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2020
Mesajlar: 34 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc149264
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2020
570 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 domates
3 acı yeşilbiber
2 kapya biber
1 salatalık
1 soğan
1 limon
2 diş sarımsak
1 kase maydanoz
½ çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı sumak
Pul biber
Tuz
Domateslerin kabuklarını soyun.
Domatesleri, biberleri, soğanı, salatayı, maydanozu ve sarımsağı incecik doğrayın.
Robota doğradığınız malzemeleri alın, salçaları, zeytinyağını ve baharatları ekleyin.
Tuz, limon suyu ve sirkeyi de robota ekleyin.
Malzemeleri çok parçalamayacak şekilde robottan geçirin.
|
Acılı Ezme |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc43913
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2020
4,438 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet domates
3 adet sivri biber
3 diş sarımsak
4 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı limon suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı nane
2 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
Sivri biberleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkarın. Ardından ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, ikiye bölün. Daha sonra domatesleri de çok küçük doğrayın. En son maydanoz ve kuru soğanları da incecik doğrayın. Eğer ince doğrayamıyorsanız aynı işlemi mutfak robotunda çekerek de yapabilirsiniz. Sarımsakları rendeleyin. Biber salçasını, küçük bir kapta taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisiyle karıştırın. Bir kabın içinde tüm malzemeleri bir araya toplayıp biber salçalı karışım, tuz, nane ve kırmızı biberle karıştırın. Acılı ezmeniz hazır. Soğuk olarak servis edebilirsiniz.
|
Acılı Ezme |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc159051
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2021
340 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet domates
5 adet sivri biber
3 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı limon suyu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı nane
2 çay kaşığı kırmızı biber
2 çay kaşığı isot
Tuz
Biberleri ikiye bölüp çekirdekleri temizleyin. Daha sonra ince ince doğrayın.
Domatesleri de soyup küçük küçük doğrayın.
Soğan ve maydanozu da ince ince doğrayın.
Sarımsakları rendeleyin.
Salça, limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisini bir kasede karıştırın.
Hazırladığını tüm malzemeyi bir kaba alın ve üzerine salçalı karışımı, nane, isot, kırmızı biber ve tuzu da ekleyip karıştırın.
|
Acılı Ezme |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc164127
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2022
317 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 diş sarımsak rendesi
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kuru nane
Birkaç damla limon
Çok ince kıyılmış 5-6 dal maydanoz
2 yemek kaşığı ufak kırılmış ceviz içi
Tüm malzemeler bir kabın içinde karıştırılır. En son cevizi eklenir. Tuz koymaya gerek duymadım çünkü salçaların yeteri kadar tuzu oluyor.
Bu karışımı bir tabağa alıp, üzerini ceviz ile süsleyebilirsiniz.
|
Acılı Ezme |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171819
Gönderme Tarihi: 03.May.2023
206 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet domates
3 adet sivri biber
3 diş sarımsak
4 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı limon suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı nane
2 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
Sivri biberleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkarın.
Ardından ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, ikiye bölün.
Daha sonra domatesleri de çok küçük doğrayın.
En son maydanoz ve kuru soğanları da incecik doğrayın.
Eğer ince doğrayamıyorsanız aynı işlemi mutfak robotunda çekerek de yapabilirsiniz.
Sarımsakları rendeleyin.
Biber salçasını, küçük bir kapta taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisiyle karıştırın.
Bir kabın içinde tüm malzemeleri bir araya toplayıp biber salçalı karışım, tuz, nane ve kırmızı biberle karıştırın.
Acılı ezmeyi soğuk olarak servis edebilirsiniz.
|
Acılı Ezme |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175408
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2023
97 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.karaca.com
2 büyük domates
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım çorba kaşığı biber salçası
4 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Yarım limon suyu veya nar ekşisi
Yeteri kadar zeytinyağı
Domates, sivri biber, taze soğan ve maydanozu çok ince bir şekilde kıyın.
Salça, tuz, nane ve pul biber iyice karıştırın salça içinde erisin.
Doğranmış malzemeleri ve ezilmiş sarımsakları ilave edin ve karıştırın.
İster limon suyu isterseniz nar ekşisi ekleyin, salatanız servise hazır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.03.2024
|
Acılı Ezme |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176676
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2024
117 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
3 adet orta boy domates
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet büyük boy soğan
Yarım demet maydanoz
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi veya limon suyu
Tuz
Karabiber
Pul biber (isteğe bağlı)
Kimyon (isteğe bağlı)
İlk olarak, domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Küçük bir süzgece alarak suyunun bir kısmının süzülmesini sağlayın.
Yeşil biber, kırmızı biber ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu ince bir şekilde kıyın.
Sarımsakları rendeleyin veya ezerek püre haline getirin.
Bir karıştırma kabında doğradığınız domatesleri, biberleri, soğanı, maydanozu ve sarımsağı bir araya getirin.
Üzerine zeytinyağı, nar ekşisi veya limon suyu, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ve kimyonu ekleyin.
Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve ezme kıvamına gelene kadar biraz bastırarak malzemelerin suyunu salmasını sağlayın.
Hazırladığınız acılı ezme karışımını buzdolabında en az yarım saat dinlendirin, bu sayede lezzetlerin birbirine daha iyi geçmesini sağlayacaktır.
Servis yapmadan önce üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirerek ve isteğe bağlı olarak taze maydanoz veya nane ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
|
Acılı Ezme |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177102
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2024
139 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 adet domates
2 adet kapya
1 adet acı yeşil sivri biber
2 diş sarımsak
1 adet soğan
6 dal maydanoz
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
6 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı isot
1 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı kuru nane
Maydanoz hariç bütün diğer malzemeler teker teker robottan çekilir. Dilerseniz malzemeleri iri parçalar halinde doğrayarak tek seferde de robottan geçirebilirsiniz. Robotunuz yoksa ince ince doğrayın.
Maydanozu ince ince kıyın.
Taze malzemeleri uygun bir tabağa alın ve kenarda bekletin. Ezmenizin sulu olmaması için robottan geçirdiğiniz malzemeleri tel süzgeçte de bekletebilirsiniz.
Sosu için salçaları, yağı, nar ekşisini, limon suyunu, tuz ve baharatları güzelce bir kasede karıştırın.
Sosu sebzelerin üzerine dökün. Maydanozu da ekleyin ve güzelce karıştırın. Sonra servis tabağına alın.
|
|