Kısa URL: https://ml.md/lc48453
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2010
2,522 defa indirildi / yazdırıldı
Malzeme:
300 gram acı biber ezmesi
4 çorba kaşığı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
2 çorba kaşığı kuru soğan
1 adet sivri biber
4 diş sarımsak
2-3 dal maydanoz
1 adet limon
4 çorba kaşığı Bizim Mutfak Acılı Ketçap
2 çorba kaşığı elma sirkesi
Tuz
Sivri biber, sarımsak, soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Tüm malzemeyi derin bir kapta birbirine karıştırıp servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc50314
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2010
2,216 defa indirildi / yazdırıldı
Malzeme:
4 adet domates
1 adet sivribiber
1 çorba kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
3 diş sarımsak
Sarımsakları temizleyip havanda ezin. Domateslerin iki tanesini çok ince doğrayın. Kalan domatesleri de rendeleyin. Fazla suyunu süzüp bir kaba aktarın. Sivribiberi çok ince kıyıp ilave edin. Salça, sarımsak ve zeytinyağını ekleyip kaşıkla ezerek karıştırın.
Fotoğraf "vitray" tarafından gönderildi. 17.03.2020
Kısa URL: https://ml.md/lc50401
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2010
2,362 defa indirildi / yazdırıldı
Malzeme:
3 dilim bayat ekmek içi
1 kahve fincanı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
3 diş sarımsak
Birkaç dal taze kekik
Sarımsakları soyup havanda ezin. Ceviz içlerini mutfak robotunda irice çekin. Çukur bir kaba aktarın. Ekmek içlerini ıslatıp suyunu süzdürdükten sonra kabın içinde ufalayın. Kalan malzemeyi ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız ezmeyi sterilize edilmiş küçük kavanozlara aktarın. Kapağını sıkıca kapatıp buzdolabında muhafaza edin.