|
Acılı Kurufasulye |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc117575
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2016
1,597 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı tereyağı ve sıvıyağ
½ kilo kuru fasulye (önceden ısıtılmış haşlanmış )
1 adet domates
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 su bardağı su
5-6 adet küçük kırmızı biber
1 tatlı kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı
Tencereye yağları ve soğanı koyup kavurun. Rende domatesi koyup tekrar karıştırın. Tuzunu, suyunu ekleyin bir taşım kaynadıktan sonra haşlanmış kuru fasulyeyi ve kırmızı biberi ilave edin. Kısık ateşte 35-40 dk pişirin. Yumuşayana kadar pişirin. Yemeğe pul biberi serpin, ocağın altını kapatın, sıcak servis yapın.
|
Acılı Kuru Fasulye |
|
seramik
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.02.2013
Mesajlar: 29 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc87001
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2013
2,955 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı kuru fasulye
2 soğan
3 diş sarımsak
3 sivri biber
100 gram sucuk
2 çorba kaşığı biber salçası
2 domates
2 çorba kaşığı tereyağı
Fasulyeleri akşamdan suda bekletip daha sonra bu suyu süzün ki, gaz yapmasın. Kuru fasulyeyi 15 dakika haşlayın, süzün. Rendelenmiş soğanları tereyağı koyduğunuz tencerede kavurun. İçine salça, rendelenmiş domates ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Fasulyeyi ilave edip suyunu verin. Çok su koymadan pişirirseniz daha lezzetli olur. Daha sonra bir güveç kabına aktarın. Üzerine sarımsak, dilimlenmiş sucuk, irice doğranmış biber ekleyip kapağını kapatın ve güveci 180 derecedeki fırında 1 saat pişmeye bırakın.
|
|