Kısa URL: https://ml.md/lc44847
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2009
3,934 defa indirildi / yazdırıldı
350 gr. spagetti makarna
150 gr. parça domates konservesi
100 gr. domates suyu
50 gr. domates suyu
50 gr. Et Balık Kurumu kavurması
8 adet tuzlu balık (Sardalye)
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeterince bibersalçası, tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Bir tencerede iki çorba kaşığı zeytinyağında Et Balık Kurumu kavurmasını az bir şey çevirip, kızdırınız. İçine havanda dövülmüş sarımsak ve bir çorba kaşığı İnce ince kıyılmış maydanozu ilave ediniz. İyice karıştırdıktan sonra domates suyunu içine dökünüz. Parça domates konser-vesindeki domatesleri çatalla ezip tencereye ekleyiniz. Tuzunu ve karabiberini zevkinize göre ayarlayıp ekleyiniz. 2' dakika kadar tencerenin kapağını kapatarak hafif ateşte kaynatınız. 20 dakika sonunda kapağı kaldırıp suyunu yarı yarıya çektiriniz.
Spagetti makarnanızı bol tuzlu suya atıp 7-8 dakika haşlayınız. Bu arada 8 adet tuzlu balığı kendi yağında bir küçük sahanda ısıtarak tahta kaşıkla eziniz. Balıkları püre haline getiriniz. Yaptığınız salçayı ateşten indirmeden beş dakika önce bu püreyi içine ilave edip karıştırınız. Salçayı ateşten indirip içine (Salçanızın vereceği acıyı hesaplayarak), bibersalçasını ekleyiniz. Derince önceden ısıtılmış bir kasenin İçine süzerek makarnanızı koyunuz. Sakın yıkamayınız.Kalan zeytinyağını üzerine döküp harmanlayınız. En son salçanızı içine döküp, iyice karıştırdıktan sonra ikram ediniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc165595
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2022
321 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket spagetti
5 adet Arnavut biberi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
1 yemek kaşığı acı biber sosu
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 avuç kuru Arnavut biberi
Öncelikle minik minik doğradığımız biberleri yüksek ateşte soteliyoruz. Ardından da soğan, sarımsak ve Arnavut biberlerini minik minik doğrayıp soteliyoruz. Rendelenmiş domatesi ilave edip pişiriyoruz. Acı biber sosunu da ilave edip pişirmeye devam ediyoruz. Spagettileri haşlıyoruz ve sosla buluşturup servis ediyoruz.