Kısa URL: https://ml.md/lc113029
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2015
1,368 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet açma simit
1 çorba kaşığı krem peynir
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
Açma enine ikiye kesilir. İki parçanın yüzeyine önce peynir sürülür, sonra baharatlar serpilir. Son olarak 2 parmak boyunda kesilerek servis tabağın sıralanır.
Kısa URL: https://ml.md/lc113028
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2015
1,405 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet açma
15 dilim fıstıklı salam
15 dilim tulum peyniri
1 tatlı kaşığı salça
Marul
Zeytin ezmesi
15 dilim turşu
1 tatlı kaşığı tereyağı
Açmalar 5'e bölünerek tereyağı ile tatlandırılır. Yağlanan açmalara salça sürülerek kat kat olacak şekilde fıstıklı salam, tulum peyniri, marul yaprakları, zeytin ezmesi ve turşu ile kanepeler hazırlanır.
Simitler önce 4 parçaya kesilir sonra enine sandviç gibi kesilir. Yüzeylerine tereyağı sürülür. Üzerine kaşar ve salam yerleştirilir. Servis tabağına konur.