|
Açma Kete (Kayseri) |
|
tombul kuş
Aşçı
Kayıt: 25.04.2009
Mesajlar: 18 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc35768
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2009
3,416 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 subardağı süt
1subardağı sıvıyağ
1 adet maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar un
100 gr margarin
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar çekilmiş ceviz
250 gr margarin
1 adet yumurta
Sütün içinde maya eritirlir, mayalı süt sıvıyağ tuz un yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz 15 dakika dinlendiriyoruz. dinlenen hamuru 6 bezeye ayırıyoruz.
Sonra ilk bezeyi açabildiğimiz kadar ince açıp başka bir yere seriyoruz üzerini yağlamak için eritilmiş margarin ile her tarafını bolca yağlıyoruz. diğer ikinci ve üçüncü bezeleride aynı şekilde yapıp üst üste koyuyoruz her kat yağlanıyor.
Geride kalan 3 bezeyide aynı şekilde yapıyoruz iki tane üç katlı yufkamız oluyor. İlk yufkamızı karşılıklı kapatıp buzdolabında yağlarının donmasını bekliyoruz
100 gr margarini eritilip 2 bardak un kavrulup tuz ve ceviz eklenip iç malzemesi hazırlanıyor.
Sonra iri iri dilimliyoruz. Dilimleri elimizle kare şeklinde açıyoruz ortalarına hazırlanan içten koyup bohça gibi katlıyoruz ters çevirerek tepsiye diziyoruz üzerine yumurta sürüp 200 derecede pişiriyoruz
|
Açma Kete (Kayseri) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc117179
Gönderme Tarihi: 28.May.2016
3,027 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kayseri Ticaret Odası
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz maya
2 yemek kaşığı toz şeker
3 yumurta akı
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su
9 su bardağı un
İç Harcı İçin:
5 yemek kaşığı un
125 gr tereyağı
1 tatlı tuz
Üzeri İçin:
3 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörekotu
1 yemek kaşığı sıvıyağ
İç harcı için, tereyağı tencerede eritilip un eklenir. Un kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur. Tuz serpilip ocaktan alınır. Hamur için, maya ve ılık süt büyük bir kaba alınıp maya eriyene kadar karıştırılır. Yumurta akı, su, şeker, tuz ve zeytinyağı eklenip karıştırılır. Un azar azar eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Üzeri örtülüp mayalanması için 1 saat bekletilir. Hamur 9 eşit bezeye ayrılır. Bezeler un serpilmiş tezgahın üzerinde elle inceltilerek pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Fırın tepsisini yağlanır. Açılan hamurların ortasına birer yemek kaşığı iç malzeme ilave edilir ve hafifçe yayılır. Hamurların uç kısımları yukarı doğru toplanıp kapatılır ve birleşim yerleri altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirilir. Hamurların üzerine elle hafifçe bastırılarak (bir parmak kalınlığında olmalı) yassılaştırılır. İçin yumurta sarıları ve sıvıyağı küçük bir kapta çırpılıp karışım fırçayla hamurların üzerine sürülür. Çörek otu ve susam serpiştirilir. Tekrar mayalanması için 40 dakika daha bekletilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirilir ve servis yapılır.
|
Açma Kete (Kayseri) |
|
patavat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2020
Mesajlar: 37 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc148783
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2020
439 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kayseri Büyükşehir Belediyesi
8 su bardağı un
21 gr yaş maya
3 yumurta akı
5 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
200 gr tereyağı
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
450 gr tereyağı
3 yumurtanın sarısı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı çörekotu
Ilık suyun içinde maya ile şekeri eritene kadar karıştırın. Mayalı suya sütü, tuzu, 3 yumurtanın akını ve zeytinyağını ilave edin.
Un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın.
Mayalanması için 30 dakika bekletin.
İç harcı için tereyağını eritin. Un ekleyip, kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun.
Mayalanan hamurdan eşit büyüklüklerde bezeler yapın. Elde edilen beze sayısının yarısını yarım santim inceliğinde açın.
Açılan hamurların üzerine eritilmiş tereyağını sürün.
Açılan yufkayı üst üste dizin ve sararak bir rulo yapın. Kalan bezelere de aynı işlemi uygulayın. Elde ettiğiniz iki ruloyu da buzdolabında 45 dakika bekletin.
Ruloları eşit büyüklüklerde kesin. Kesilen hamurları oklava ile açıp iç harç ekleyerek hamuru dikdörtgen şekle getirin.
Kalan iki kenarı içe katlayarak kare şekline getirin. Üzerine toz şeker, yumurta sarısı ve zeytinyağını karıştırıp sürüm.
Çörekotunu serpip mayalanması için tepside 30 dakika beklettikten sonra 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
|