|
Açma Muska Böreği (Peynirli) |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7672
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2006
5,356 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt ve su karışımı
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
un
1 çorba kaşığı sirke
1 paket margarin
Peynirli harç için malzeme:
Yarım kalıp beyaz peynir
yarım demet maydanoz
Bir kaba sıvıyağ, süt, su, bir yumurta, tuz, kabartama tozu ve sirke konup karıştırılır. Elenmiş un katılarak yumuşak bir hamur yapılır. Hamur altı parçaya ayrılarak üzeri örtülüp 15-20 dakika dinlendirilir. Dinlendirilen hamurlar unlanarak olabildiğince ince açılır. Özerine eritilmiş margarin sürülüp bohça şeklinde kat araları da yağlanarak katlanır. Üzerleri örtülerek donması için buzdolabında bekletilir. Daha sonra buzdolabından alınarak iki bohça üst üste konarak merdane ile 30 cm' kadar büyültülerek açılır. Hamurlar enine ve boyuna üçe kesilerek dokuz parça elde edilir. Parçaların ortasına peynir, maydanoz ve yumurta akı karışımı konup üçgen şeklinde katlanır. Tepsiye dizilip üzerine yarım çorba kaşığı süt karıştırılmış yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
ML® Muska Böreği için tıklayın ML® Fırında Muska Böreği için tıklayın
|
Açma Muska Böreği |
|
eylül35
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2008
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc25817
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2008
2,826 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 küçük kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvıyağ
Hamur malzemesi yoğrulur, yarım saat dinlendirilir. Daha sonra 4 parçaya ayrılır. Her parça olabildğince ince açılır. Yufkalar önce ortadan ikiye kesilir, sonra 3 parmak eninde şeritler kesilir. Şeritlerin kenarına yeteri kadar iç konur ve muska şeklinde katlanır. Ucu az suyla ıslatatrak kapatılır. Börekler kızgın yağda kızartılır. Kağıt havluya çıkarılır.
ML® Açma Gül Böreği için tıklayın
ML® Cevizli Açma (görsel)
|
Açma Muska Böreği (Peynirli) |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc85539
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2013
2,354 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
350 gram ekstra un
1 adet yumurta
1/2 çorba kaşığı tuz
1/2 limonun suyu
3/4 bardak su (150 gram)
2 kahve fincanı suyu alınmış tereyağı (60 gram)
Hamuru yağlamak için:
100 gram yağ
Peynirli iç:
100 gr beyaz peynir (tuzsuz)
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı maydanoz
1 tatlı kaşığı dereotu
1) Beyaz peyniri iyice ufaladıktan yada çatalla ezdikten sonra yumurta sarısını, maydanozu ve dereotunu ekleyip iyice karıştırınız.
2) Mermerin üzerine unu eleyip ortasını havuz gibi açınız. İçine tuz, limon suyu, soğuk su ve yağı ilâve edip, kuvvetli yoğurarak top gibi bir hamur yapınız. Hamurun tam ortasından, karşılıklı yarı kalınlığına kadar bıçakla keserek dört kulak meydana getiriniz ve üzerine ıslatılıp sıkılmış bir bez örterek yarım saat dinlendiriniz.
3) Hamuru 50'şer gramlık 10 eşit parçaya bölüp, her birini yuvarlak bir top gibi yuvarlayınız. Kurumamaları için alt ve üstlerine hafif rafine yağı sürüp, tekrar hafifçe yuvarladıktan sonra, bir tepsiye diziniz ve üzerlerine ıslatılıp sıkılmış bir bez örterek 30 dakika dinlendiriniz.
4) Sonra mermerin üzerine iki hamur çıkarıp, her ikisini de 18 santimlik tabak gibi yassıltınız.
5) Hamurun bir tanesinin tam ortasına 20 gram erimemiş yumuşak yağ koyarak, kenarlarına bulaştırmadan yağı yayınız ve üzerine yağsız diğer hamuru kapatarak kenarlarını alttan ve üstten çimdikler gibi sıkıştırınız.
6) Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayıp, rafine yağı ile yağlanmış bir tepsiye diziniz; üzerlerini hafifçe yağlayarak ıslatılıp sıkılmış bir bezle kapatınız ve 30 dakika dinlendiriniz. Sonra, hamur açılmaya hazırdır.
7) Hamuru açınız. Üzerine yağmur yağar gibi elinizle tereyağı serpiniz.
8) Sonra enine ortadan 1 kere kesip, sonra boyuna 5'er santim genişliğinde hamurları kurdela gibi dilimleyiniz.
9) Hamurların uçlarına beyaz peynirli iç harcını koyunuz. Hamuru üçgen şeklinde katlayarak muska şekline getiriniz.
10) Bütün muskaları bu şekilde hazırladıktan sonra tepsiye dizip orta hararetli fırında 10 dakika pişirip 1 kişiye 7'şer adet servis yapınız.
|
Açma Muska Böreği |
|
okur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2015
Mesajlar: 35 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc108100
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2015
2,120 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
Yarım kalıp beyaz peynir
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Hamur malzemesiyle serte yakın bir hamur yapılır. En az 1 saat bekletilir. Sonra hamur ikiye ayrılır. Unlu zeminde oklavayla olabildiğince ince açılır. 4 parmak eninde
bıçakla kesilir. Ucuna yeteri kadar iç konur. Üçgen katlanır. Sonra aynı şekilde üzerine sarılır. Ucu ıslatılarak yapıştırılır. Kızgın yağda altın rengi kızartılır.
|
|