Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sana Yemek Tarifleri > Açma (8 adet - 121,641 defa bakıldı)

Açma


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Algida Yemek Tarifleri
Arçelik Yemek Tarifleri
Arzum Yemek Tarifleri
Aytaç Yemek Tarifleri
Banvit Yemek Tarifleri
Bizim Mutfak Yemek Tarifleri
Borcam Yemek Tarifleri
Dardanel Yemek Tarifleri
Duru Bulgur Yemek Tarifleri
Emsan Yemek Tarifleri
Eti Yemek Tarifleri
Fairy Yemek Tarifleri
Feast Yemek Tarifleri
Fritolay Yemek Tarifleri
Halk Yemek Tarifleri
Keskinoğlu Yemek Tarifleri
Knorr Yemek Tarifleri
Komili Yemek Tarifleri
Koska Yemek Tarifleri
Lezita Yemek Tarifleri
Luna Yemek Tarifleri
Maggi Yemek Tarifleri
Maret Yemek Tarifleri
Migros Yemek Tarifleri
Milupa Bebek Maması Tarifleri
Moulinex Yemek Tarifleri
Nestle Yemek Tarifleri
Nuhun Ankara Makarnası Yemek Tarifleri
Orkide Yemek Tarifleri
Pakmaya Yemek Tarifleri
Penguen Yemek Tarifleri
Philips Yemek Tarifleri
Pınar Yemek Tarifleri
Piyale Yemek Tarifleri
Sana Yemek Tarifleri
Selva Yemek Tarifleri
Sinbo Yemek Tarifleri
SuperFresh Yemek Tarifleri
Sütaş Yemek Tarifleri
Tamek Yemek Tarifleri
Tat Yemek Tarifleri
Tefal Yemek Tarifleri
Tukaş Yemek Tarifleri
Uno Yemek Tarifleri
Ülker Yemek Tarifleri
Yonca Yemek Tarifleri
Yörsan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Açma

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc81217
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2012
1,506 defa indirildi / yazdırıldı




3 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
2 Tatlı Kaşığı şeker
1 Paket yaş maya
3 Adet yumurta(2 sarısı üstüne)
1 Çay Kaşığı tuz
1 Çay Bardağı sıvıyağ
1 Bardak süt

Yoğurma kabının içine ılık sütü koyuyoruz mayayı atıp elimizle eritiyoruz.un hariç malzemlerin hepsini ekleyip karıştırıyoruz sonra yavaş yavaş 4 bardak unu ilave ediyoruz yoğurup yumuşak bir hamur elde edilecek.üzerini örtüp 10 dakika dinlendirdikten sonra hamurdan parça koparıp yuvarlk şekilde pasta tabağı büyüklüğünde açın, üstüne bıçakla margarini sürün ve rulo gibi sarın.yuvarlak şekil verin.yağlanmış tepsiye dizin sıcak bir ortamda 45 dakika kadar mayalanmasını bekleyin. maylandıktan sonra yumurta sarısı sürüp fırına verin. 170-180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin


Açma

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc78571
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2012
1,748 defa indirildi / yazdırıldı




1 Paket Sana Hamurişi
2 Bardak süt veya su
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Adet maya
1 Çay Bardağı sıvı yağ
1 Çay Bardağı şeker
2 Adet yumurta

Un kaba alınır, ortasına margarin, maya, tuz, şeker, yumurta (beyazı içine,sarısı üste), sıvı yağ ve süt eklenir iyice yoğurulur. Çok yumuşak bir hamur elde edilir. Yarım saat dinlendirilir. İstenilen şekil verilip tepsiye alınır. Yumurta sarısı sürülür, on dakika daha dinlendikten sonra fırına verilir.


Açma

sedan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc78554
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2012
2,029 defa indirildi / yazdırıldı




1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Kahve Kaşığı Tuz
1 Bardak sıvıyağ
2 Bardak süt
1 Çay Bardağı şeker
2 Adet yumurta
1 Adet kurumaya
Aldığı kadar un

Bütün malzemeler bir kabın içinde yoğrulur, mayalanması beklenir. Mayalanınca küçük parçalar kopartılır içine minik sana parçaları konur şekil verilir. ısıtılmış fırında pişirilir.


Açma

sedan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc78539
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2012
1,731 defa indirildi / yazdırıldı




50 Gr Sana Hamurişi
1 Tutam çörek otu
1 Su Bardağı ılık süt
1 Adet üzerine; yumurta sarısı
2 Tatlı Kaşığı toz şeker
0,5 Kg. un
1 Adet yumurta
10 gr kuru maya
1 Çay Kaşığı tuz

Bir kaba unu eleyip ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına kuru maya, ılık süt, tozşeker, tuz ve yumurtayı koyup yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlenmeye bırakın. Kabaran hamuru merdane yardımıyla bir parmak kalınlığında açın. Açtığınız hamurun üzerine oda sıcaklığındaki margarinin yarısını sürün. Hamuru zarf şeklinde katlayıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru tekrar bir parmak kalınlığında açın ve üzerine kalan margarini sürün. Tekrar zarf şeklinde katlayıp, 15 dakika daha buzdolabında dinlendirin. Dolaptan çıkardığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. Her bir bezeyi merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurları rulo yapın ve rulonun her iki ucunu burduktan sonra halka olacak şekilde birleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.


Simit Açma

pembeli kadın
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.02.2011
Mesajlar: 35
Şehir: Londra
Kısa URL: https://ml.md/lc78012
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2012
1,860 defa indirildi / yazdırıldı




150 Gr Sana Hamurişi
1 Fincan şeker
1 Su Bardağı süt
1 Paket kuru maya
1 Çay Bardağı sıvı yağ
2 Adet yumurta
2 Tatlı Kaşığı tuz

Sana yağ dan 2 yemek kaşığı ayrılıp, eritilir ardından sana yağ, süt, sıvı yağ, un şeker, maya, tuz ve bir yumumrtanın sarısı ayrılarak kalanı karıştırılıp yoğrulur, üzeri örtülerek dinlendirilir. Daha sonra tezgah üzerinde hamur oval den biraz daha uzun açılır ayrılan sana yağ dan bir iki minik parça konur ve simit şekli verilir. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.


Açma

bahar gibi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.12.2011
Mesajlar: 69
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc77452
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2012
1,942 defa indirildi / yazdırıldı




3 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
2 Adet yumurta
2 Su Bardağı süt
1 Paket kuru maya
1 Fincan çörekotu
1 Fincan şeker
1 Su Bardağı sıvı yağ
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Çay Bardağı su

2 yumurta akı, svı yağ, su, şeker, kuru maya, tuz, süt yoğrulur. bir iki saat dinlendirilir. ceviz büyüklüğünde parçalar elle açılır içine sana yağ parçaları sürülür, şekil verilir, tepsiye dizilir, bir süre mayalanması için bekletilir, yumurta sarısı sürülür, çörekotu serpilir fırında pişirilir


Açma

zatinur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.10.2011
Mesajlar: 108
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc77249
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2012
2,277 defa indirildi / yazdırıldı




100 Gr Sana Hamurişi
1 Paket kurumaya
1 Adet şişe soda
1 Tatlı Kaşığı tuz
2,5 Yemek Kaşığı şeker
1 Tatlı Kaşığı mahlep
1 Su Bardağı süt
0,5 Su Bardağı zeytinyağı
5 Su Bardağı un

Ilık süt şeker ve toz maya bir kapta karıştırılıp 10 dakika kadar bekletilir. Soda ve tuz bu karışıma eklenir. Elenmiş un yavaş yavaş karışıma eklenir. Bu aşamada arzu edilirse mahlep eklenir. Kabın üzeri kepetılıp 1 saat mayalandırılır. Mayalanan hamurdan limondan daha küçük parçalar koparılıp rulo haline getirilir. Yağlı kağıt serilen tepsiye açmalar konur üzerine yumurta sarısı sürülür. Arzu edilirse çörekotu ya da susam dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk üzerleri kızarana dek pişirilir.


Açma

Baki_Özdoğan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.08.2007
Mesajlar: 24
Kısa URL: https://ml.md/lc76042
Gönderme Tarihi: 25.May.2012
1,986 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet yumurta
1 Aldığı kadar un
1 paket yaş maya
1 su bardağı süt
2 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi

Üzeri için bir yumurtanın sarısı ayrılır. Bir bardak ılık süt ve yaş maya eritilir. Üzerine bütün malzemeler katılır ve yoğrulur. Hamur elle şekil verilir ve yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derecede fırında pişirilir.


Fotoğraf "aslı keremoğlu" tarafından gönderildi. 16.07.2020






Açma Tarifleri Sana Yemek Tarifleri



(8 adet Açma 121,641 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort