|
Acuka |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179359
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2024
93 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 su bardağı ceviz içi
3 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
5 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su (isteğe bağlı, kıvamı açmak için)
Ceviz içini mutfak robotunda ince çekin veya bıçakla doğrayın. Çok ince olmaması daha iyi bir kıvam sağlar.
Geniş bir kaseye domates salçası, biber salçası ve zeytinyağını alın. İyice karıştırarak birbirine yedirin.
İnce çekilmiş ceviz içini ekleyin ve karıştırın.
Sarımsakları rendeleyin veya çok ince doğrayarak karışıma ekleyin.
Kimyon, pul biber, kırmızı toz biber, kekik ve tuzu ekleyerek karıştırın.
Karışım çok yoğun gelirse, 1 çay bardağı suyu yavaş yavaş ekleyerek istediğiniz kıvama getirin. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
Hazırladığınız acukayı temiz bir kavanoza doldurun.
Buzdolabında saklayarak, kahvaltılarda veya meze olarak servis edebilirsiniz.
|
Acuka |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178903
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2024
96 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4-5 diş sarımsak (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı bayat ekmek içi
1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı susam
Sıvı yağı tavaya alalım ve salçaları ilave ederek biraz kavuralım. Diğer tüm malzemeleri de ekleyelim. Tekrar kavuralım (salçanın kokusu gidene kadar) Kavurma aşamasını fazla tutmanıza gerek yok. Toplamda en fazla 7-8 dakika kavrulması yeterli. Ölçüleri de damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Çok acı severseniz baharat miktarını artırabilir, az acılı olsun derseniz de baharat miktarını azaltabilirsiniz.
|
Acuka |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165513
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2022
294 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası
10 adet domates kurusu (10 dakika sıcak suda beklemiş olmalı)
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pulbiber
Çok az karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
5-6 adet ceviz
Tüm malzemeyi robota koyup, blenderdan çekin. Servise hazırdır.
|
Acuka |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158477
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2021
385 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
5 diş sarımsak
¼ su bardak bayat ekmek içi (ince çekilmiş)
½ su bardağı ceviz içi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
Yarım tatlı kaşığı pul biber
Yarım tatlı kaşığı kekik
Yarım tatlı kaşığı susam
Yarım çay kaşığı tane karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı yenibahar
Zeytinyağını küçük bir tavda kızdırın. Sarımsakları rendeleyin.
Biber ve domates salçasını ekleyip kısık ateşte, kokusu çıkana kadar kavurun.
İnce çekilmiş ceviz içini katıp yağının çıkmasını bekleyin.
Ardından tüm baharatları sırayla içerisine ekleyin.
Rendelenmiş sarımsakları 1 dakika kadar karıştırdıktan sonra ocaktan indirelim.
Soğuması için bir kenarda bekletin.
İnce çekilmiş bayat ekmek içiyle kıvamını ayarladığınız kahvaltılık sosu cam şişelere koyun.
Üzerine zeytinyağı gezdirip kapağını kapatıp buzdolabında muhafaza edin.
Ekmek dilimlerinin üzerine sürüp yiyin.
|
Acuka |
|
aslı keremoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc151762
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2020
411 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yemek kaşığı tatlı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı galeta unu
5 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kekik,nane,fesleğen, susam ve istediğiniz tüm baharatlar
Salçanın tuzu az ise tuz
Zeytinyağını tavada kızdırın. Ardından sarımsakları rendeleyin ve tavada kavurun.
Üzerine salçayı ilave edin. Karıştırdıktan sonra üzerine tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Baharatların karışımla bütünleşmesi önemli.
Soğuduktan sonra cam kavanoza veya saklama kutusuna alın. Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı gezidirin. Buzdolabında bir gün beklettikten sonra acukanız (aciko) kahvaltıya hazır.
|
Acuka |
|
pandemir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc150245
Gönderme Tarihi: 01.May.2020
418 defa indirildi / yazdırıldı
|
½ su bardağı galete unu
1 çay bardağı ceviz
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
½ çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
½ çay kaşığı karabiber
Cevizleri küçük küçük doğrayın.
Sarımsağı bir bıçağın yaz yüzüyle ezin ve küçük küçük doğrayın.
Tüm malzemeleri robota alın ve kıvam alana kadar çırpın.
Acukayı servis tabağına alın ve istediğiniz gibi süsleyin.
|
Acuka |
|
bahis
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2019
Mesajlar: 61 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc144845
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2019
664 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi
2 yemek kaşığı bayat ekmek içi
4 diş rendelenmiş sarımsak
1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı susam
Yarım çay kaşığı karabiber
Sıvı yağı tavaya almakla başlayın.
Sırayla salçaları ekleyin ve güzelce kavurun.
Daha sonra bütün sarımsak, kimyon, pul biber, kekik, susam, karabiber, ceviz içleri ve ekmek içini tavaya ekleyin.
Salçanın kokusu gidene kadar, bütün malzemeleri kısık ateşte kavurun.
Kavurma işlemini 7-8 dakika sürdürmeniz yeterli olacaktır.
Acuka sosunuz hazır, hemen servis edebilirsiniz.
|
Acuka |
|
beslenme saati
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2016
Mesajlar: 30 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc136556
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2018
666 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yemek kaşığı domates
Biber salçası (antep salçası)
3 diş sarımsak
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı ufalanmış ekmek içi
Karabiber,
Kırmızı biber,
Kimyon,
Tuz
İsteğe göre kuru fesleğen ve kekik
¼ su bardağı zeytinyağı, yada 2 yemek kaşığı tereyağı
Öncelikle sarımsakları havanda iyice dövün. Sıvıyağı tavaya alın ve salçayı ekleyerek, orta ateşte salça ezilip kokusunu verene kadar, yaklaşık 5 dakika kavurun. Kavrulan salçanın içine baharatları ekleyerek, 1 dakika daha kavurun, sonra dövülmüş sarımsakları ekleyerek, 1 dakika daha kavurun ve ocaktan alın. Ocaktan aldığınız karışımın içine dövülmüş cevizi ve ekmek içini ilave ederek, karıştırarak soğutun. Hazırladığınız acıkayı buzdolabında dinlendirdikten sonra, ceviz taneleri ile süsleyerek servis yapın.
|
Acuka |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc131570
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2018
1,080 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr zeytinyağı
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaışığı çemen tozu
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı labne peyniri
1 avuç fındık
1 avuç ceviz içi
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
5 yemek kaşığı bayat ekmek veya galeta unu
Geniş bir kap içerisinde bütün malzemelerimizi birleşdirim dövülmüş sarımsaklarımızı ve fındık ile cevizimizi ekliyoruz zeytinyağını görünmez hale getirene dek yedire yedire karıştırıyoruz ve bir kavonoza doldurup hava almaması için azını güzelce kapatıryoruz biraz bekletirsek sonra servis yaparsak çok daha güzel olur.
|
Acuka |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc131569
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2018
1,002 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı ceviz
1 su bardağından biraz az ekmek içi ya da galeta unu
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 cimdik karabiber
1 cimdik kırmızı pul biber
1 cimdik kimyon
1 cimdik kekik
1 cimdik nane
1 cimdik yeni bahar
Tencereye zeytin yağını, biber salçasını, domates salçasını koyalım ve salçaların kokusu çıkana kadar kavuralım.
Cevizi robottan geçirelim.
Sarımsakları rendeleyelim.
Bir kabın içine tüm malzemeyi koyalım ve iyice karıştıralım.
Acukanın üzerini cevizle süsleyip, servis yapalım.
|
Cevizli Acuka |
|
Esma Hatun Güven
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.05.2016
Mesajlar: 39 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc116902
Gönderme Tarihi: 16.May.2016
2,296 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 yemek kaşığı biber salçası
5 diş sarmısak
2 yemek kaşığı margarin
1 avuç ceviz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 dilim ekmek içi
Sarımsakları havanda dövelim.Margarini döktüğümüz tavaya salçayı ilave edelim. Kısık ateşte 5-10 dakika kavuralım. Kavurduğmuz salçanın içine baharatları ve dövülmüş sarımsakları ekleyerek birkaç dakika daha kavurup ocaktan alalım. Ocaktan aldığımız karışımın içine dövülmüş cevizi ve ekmek içini ilave ederek karıştıralım. Hazır olan acukayı soğuduktan sonra servis yapabiliriz.
|
Acıka |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc75400
Gönderme Tarihi: 02.May.2012
2,128 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
2 kaşık sıvıyağ
1 kaşık tereyağı
Tereyağını eritin ve sıvı yağı ekleyip salçaları yağda bir iki dakika kavurun. İnce dövülmüş cevizi ve ezilmiş sarımsağı da ekleyip son olarak tuzu ve baharatları ilave ederek karıştırıp fazla bekletmeden ocağı kapatın.Soğuduktan sonra servise sunabilirsiniz.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 17.06.2021
|
Acıka |
|
yeni fasıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2011
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75397
Gönderme Tarihi: 02.May.2012
2,029 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 diş sarımsak
2 kaşık sıvıyağ
1 kaşık tereyağı
1 bardak dövülmüş ceviz
1 kaşık domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Bir miktar tuz
1 tatlı kaşığı kimyon ve pul biber
Tereyağını eritin ve sıvı yağı ekleyip salçaları yağda bir iki dakika kavurun. İnce dövülmüş cevizi ve ezilmiş sarımsağı da ekleyip son olarak tuzu ve baharatları ilave ederek karıştırıp fazla bekletmeden ocağı kapatın. Soğuduktan sonra servise sunabilirsiniz.
|
Acuka |
|
Ercüment Çözer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71573
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2012
2,540 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket kızarmış ekmek
1 su bardağı su
4 diş sarımsak
3 çorba kaşığı salça
Kimyon
Yenibahar
Ceviz
Zeytinyağı
Cevizi, kızarmış ekmeklerin bir kısmını, suyu, sarımsağı, salçayı ve baharatları doğrayıcıdan geçirin. Ardından üzerine zeytinyağı ekleyip yumuşak bir kıvam elde edin. Servis tabağının kenarlarına kızarmış ekmekleri dizin. Ortasına acukayı koyup üzerine ceviz batırıp servis edin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 31.10.2023
|
Acuka |
|
Ercüment Çözer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc65126
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2011
2,383 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 dilim etimek
4 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağı
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı acı pul biber
2 diş sarımsak
Etimekleri mutfak robotundan geçirip toz haline getirin. Üzerine salça, su ve sıvı yağ koyup karıştırın. Ezilmiş sarımsağı baharatlarla karıştırıp içine ilave edin. Tüm malzeme birbiriyle özdeşleninceye kadar karıştırıp servis tabağına alın.
Not: İstenirse içine 1 çay bardağı kıyılmış ceviz de konulabilir.
|
|