Kısa URL: https://ml.md/lc68726
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2011
2,235 defa indirildi / yazdırıldı
3.5 su bardağı tereyağ
300 gram şeker
2 yumurta akı
1 tatlı kaşığı toz vanilya
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
Fırın önceden 180 dereye ısıtılır. Fırın tepsisi bir tatlı kaşığı yağ ile güzelce yağlanır. Derin bir kapta tereyağı ve şeker köpük köpük olana dek güzelce çırpılır.Yumurta akı ve vanilya eklenir. Un ve mısır nişastası ayrı bir kapta harmanlanarak yumurtalı karışıma yavaş yavaş eklenir. hamur 21 eşit parçaya bölünür, top yapılıp tepsiye dizilir ve toplar çatalın ucuyla ezilir. 15-20 dakika altın sarısı olana kadar pişirilir. Soğuk servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc731
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2005
2,726 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı katı yağ
300 gr. şeker
2 yumurtanın beyazı
1 tatlı kaşığı vanilya
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip ısıtn, fırın tepsisini yağlayın, derin ve geniş bir kapta yağ ve şekeri iyice ve köpük köpük bir kıvama gelene kadar çırpınız, yumurta akını ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın, daha sonra un ve mısır nişastası karışımını hamur pekleşinceye kadar azar azar katarak karıştırın. Hamuru 21 eşit parçaya bölün, bu parçaları top gibi yuvarlayarak 5er santim aralıklarla yağlanmış tepsye dizin. Hamur toplarını çatalın uç kısmıyla yayvanlaştırın, tepsiyi ısınmış fırına sürüp 15-20 dakika altın sarısı renginde pişirin.