1/2 kg. kıyma
1/2 kg. ekmek içi
3 adet soğan
2 adet yumurta
Tuz ve karabiber
Üzeri için:
1 su bardağı un
Kıymaya rendelenmiş soğan, ıslatılıp ufalanmış ekmek içi, yumurtalar ve baharatları ekleyerek suluca bir köfte harcı elde edin. Unu geniş bir tabağa koyun. Köfte harcından kaşıkla alarak unun içine koyun. Fazla ununu silkeleyip kızgın yağda kızartın.
Kısa URL: https://ml.md/lc154648
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2020
1,060 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilogram dana kıyma
2 adet ekmek
4 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı taze kekik
Kızartmak için:
Un
Sıvı yağ
Soğanı rendeleyip suyunu sıkın.
Ekmeklerin içlerini çıkarıp ıslatın ve ufalayın.
Tüm malzemeyi derin bir kasede bir araya getirip güzelce yoğurun.
Köfte harcından iri parçalar koparıp 10 santimetrelik uzun silindirler halinde şekillendirin.
Sıvı yağı kızdırıp köfteleri una buladıktan sonra yağda kızartın.
Sıcak servis edin.
Köftesi İçin;
1 çay bardağı galete unu
750 gr dana kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı reyhan
1 adet yumurta
Püresi İçin;
5 adet haşlanmış patates
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Köftesi için, soğanları rondodan geçirin. Ardından bir kaba alıp üzerine kıymayı ekleyin. Daha sonra galeta ununu, yumurtayı, baharatlarını ve tuzu ekleyip yoğurun. Diğer tarafta püresi için patatesleri bir kaba alın. Üzerine sütü ekleyip patatesleri ezin. Sonrasında tereyağını da ekleyip iyice karıştırın.
Daha sonra dikdörtgen bir cam kabın içerisine pürenin yarısını dökün. Üzerineyoğurduğunuz köfteden mandalina büyüklüğünde köfteler yapıp pürenin üzerine dizin. Daha sonra kalan püreyi de üzerine döküp 180 derecede fırına vererek 1 pişirin.