Kısa URL: https://ml.md/lc11748
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2007
2,268 defa indirildi / yazdırıldı
400 gram ince uzun makarnayı tuzlu suda haşlayın. İçine 2 adaçayı yaprağı katılmış 50 gram tereyağını bir tavanın İçinde eritin. Yağın rengi hafifçe kararmağa başlayınca süzerek bir kâseye boşalttığınız makarnanın üzerine döküp harmanlayın. Bir bardak rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serptikten sonra kâsenin ağzını iki dakika kapalı tutun. Sonra servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc91571
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2013
1,929 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr makarna
¼ demet maydanoz
10 dal frenk soğanı
7-8 dal adaçayı
1 demet dereotu
2 adet domates
75 gr margarin
1 tutam Tuz
Bir tencereye su koyun ve kaynayınca içine tuz atın. Kaynamış suya makarnaları ilave ederek haşlayın. Haşlanan makarnaları süzün. Domatesleri ay şeklinde doğrayıp makarnaya ekleyip karıştırın. Adaçayı, dereotu, frenk soğanı, maydanozu doğrayın ve margarinle iyice karıştırın. Bu karışıma tuz ilave edip makarnaya ekleyin ve karıştırın. Üzerini adaçayı bitkisiyle süsleyerek servis edin.