Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Burdur Yemekleri > Adana Mantısı (3 adet - 190,171 defa bakıldı)

Adana Mantısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Adana Mantısı

Nesli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc70404
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2011
2,694 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
1 yumurta
250 gr kıyma
1 tatlı kaşığı Biber salça
1 soğan
Nane
Karabiber
Tuz
Sarımsak

Tavaya yağları alalım, tereyağı eriyince (kısık ateşte olsun yağ yanmasın), sarımsakları ekleyelim ve soteleyelim. Sonra pul biberi ilave edelim. Karıştırıp ocaktan alalım.Hamuru hazırlayalım, kulak memesi yumuşaklığından daha sert kıvamda olsun. 20 dk. dinlendirelim, üzerine nemli bir bez örterek. İki eşit parçaya bölelim ve oklavayla 1- 2 mm inceliğinde açalım sonra da 2-3 cm lik karelere bölelim. Bütün iç malzemeleri karıştıralım ve bu karelerin içine yerleştirelim…sonrada üçgen şeklinde kapatalım. Diğer tarafta, geniş bir tencerede suyunu kaynatalım. Tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyelim ve yaptığımız üçgen mantılarımızı kaynayan suya koyalım ve karıştıralım. Orta ısıda 8-10 dk pişirelim. Servis edeceğimiz tabaklara süzgeçli kepçeyle alalım ve üzerine yoğurdunu sonra da sosunu gezdirelim.


ML® Fincan Mantısı için tıklayın
ML® Fincan Mantısı Videosu


Adana Mantısı

Karabiber
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.08.2007
Mesajlar: 28
Şehir: Reyhanlı/HATAY
Kısa URL: https://ml.md/lc23522
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2008
2,619 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar su
İçi için:
350 gr kıyma
2 adet kuru soğan
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Pişirmek için:
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut
Üzeri için:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber

Hamur malzemesi bir araya getirerek serte yakın hamur yapılır. Hamur yarım saat dinlendirilir. Bu arada iç malzeme hazırlanır. Kıyma yağsız olarak kavrulur, üzerine rende soğan katılır, 8-10 dakika birlikte piştikten sonra tuz ve karabiber katılır, ateşten alınır. Hamur 2 parçaya ayrılır. Her parça oklavayla olabildiğince ince açılır. Kibrit kutusu gibi dikdörtgan parçalar kesilir. Yeteri kadar kıymalı iç konur, rulo yapılır, sonra gül börek gibi bükülür. Diğer hamur parçasına da aynı işlemler uygulanır, kızgın yağda altın rengi kızartılır. Daha sonra mantılar tepsiye aktarılır. Üzerine tavuk suyu ve haşlanmış hohut konur. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 15 dakika pişirilir. Servis tabağına aktarılır. Üzerine önce sarımsaklı yoğurt, sonra yalılmış tereyağlı pul biber gezdirilir.


Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 20.01.2022


Adana Mantısı

Esra R.
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.04.2011
Mesajlar: 54
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc73305
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2012
2,117 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg un
1 yumurta
1 su bardağı su
1 tutam tuz
1 fincan zeytinyağı
Kızartmak için zeytinyağı
500 gram süzme yoğurt
2 su bardağı et suyu
1 su bardağı nohut (pişmiş)
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
İçi için:
500 gram kıyma
1 tutam tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 küçük doğranmış soğan

Un, tuz yumurta, su ile katı bir hamur yapın. 1-2 mm kalınlığında açın. 2 cm halinde kesin. Kıyma, tuz, karabiber, kırmızı biber, doğranmış soğan ile karıştırın. Nohut büyüklüğünde kıymayı alıp hamurun ortasına koyun. Önce köşeleri sonra her köşeyi birbirine yapıştırarak hamuru gül şeklinde kapatın. Zeytinyağında kızartın. Fırın tepsisine dizin. Et suyu ve nohutları koyun. 10 dakika fırında pişirin. Ilıyınca yoğurdu bir tutam tuzla karıştırdıktan sonra üzerine yayın. Zeytinyağı ısıtıp içine kırmızı biber, nane koyun. Karışımı mantının üzerine döküp servis yapabilirsiniz.






Adana Mantısı Tarifleri Burdur Yemekleri



(3 adet Adana Mantısı 190,171 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort