Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hatay Yemekleri > Adana Tava (3 adet - 8,111 defa bakıldı)

Adana Tava


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Adana Tava

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158473
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2021
363 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram patlıcan
250 gr kuşbaşı
2 adet yeşil biber
1 adet soğan
2 adet domates
1 adet kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Biraz salça
Biraz sıvı yağ

Patlıcanların acısını almak için alacalı olarak soyuyoruz ardından tuzlu suda beklemeye yolluyoruz.
Soğanı yemeklik doğrayıp, biberleri halka halka kesiyoruz.
Tencere içerisine sıvı yağı koyup soğanları ekliyoruz.
Üstüne patlıcan, sarımsak, biber karışımından koyuyoruz, etlerimizi ilave edip aynı işlemi tekrar ediyoruz en üst sıraya yemeklik doğradığımız domateslerimizi koyup karabiber, tuz ve yarım çay bardağı suda erittiğimiz salçamızı ekliyoruz.
Salça en üstündeki katı tamamen örtecek şekilde sıvanmalıdır.
Yaklaşık 30 dakika patlıcanlar çökene kadar pişirelim.



Adana Tava

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc157671
Gönderme Tarihi: 10.May.2021
681 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg patlıcan
500 gr kuşbaşı et
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet domates
2 adet soğan
2 yeşil biber
1 kırmızı biber
3-4 tane sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Patlıcanları küp şeklinde kesip tuzlu su içinde bekletelim.
Domates, biber ve sarımsağı da keselim.
Tenceremize sıvı yağ koyalım; etleri içine katalım ve karıştıralım.
Etler suyunu çektikten sonra salçayı ekleyin ve karıştırma devam edin.
Domates, biber ve sarımsağı ilave edelim.
Baharatları da ilave ederek karıştıralım.10 dk kadar pişirelim.
Tavamıza yağ koyup, patlıcanları süzüp kızartalım. Biberlerimizi kızartalım.
Tepsimize patlıcan ve biberleri koyalım. Üzerine etleri dökelim. 1,5 su bardağı su ekleyelim.
Önceden ısıttığımız fırınımız da 180 derece de 30 dk. Pişirelim.



Adana Tava

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157301
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2021
576 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet patlıcan
500 gram kuşbaşı dana eti
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 baş sarımsak
1 tutam karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Patlıcanları yıkayın ve alacalı olarak soyun.
Küp küp doğrayın.
Üzerlerini geçecek kadar tuzlu suda, acılarının çıkması için yaklaşık 10 dakika bekletin.
Kuru soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları soyun ve irice doğrayın.
Biberleri halka halka, domatesleri ise kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
Bir tencereye zeytinyağını alın.
Soğanları pembeleşene dek kavurun.
Ardından patlıcanların suyunu süzüp yıkayın.
Yarısını tencerenin dibine, pembeleşmiş olan soğanların üstüne serin.
Patlıcanların üzerine, biberlerin ve sarımsakların yarısını serpiştirin.
Etin hepsini ekleyin.
Etlerin üstüne kalan patlıcanları, biberleri ve sarımsakları serpiştirin.
Bu aşamalarda kat kat döşüyoruz ve karıştırmıyoruz.
En üste doğradığınız domatesleri yerleştirin.
Suda çözdürdüğünüz salçayı üstlerine gezdirin.
Tuz ve karabiberi de serptikten sonra, tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte, yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.
Pişirme süresinin sonunda etlerin pişip, pişmediklerini kontrol edin ve yemeğinizi karıştırın.
5 dakika kadar yüksek ateşte pişirin ve ocaktan alın.
Sıcak sıcak servis edin.







Adana Tava Tarifleri Hatay Yemekleri



(3 adet Adana Tava 8,111 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort