| 
 
 
 | 
Adisebaba | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173094 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2023 
353 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.bim.com.tr
 
 
1 paket Daphne krem şanti
 
1 paket Daphne muzlu puding
 
1 adet Dost orman meyveli yoğurt
 
3 su bardağı Dost süt
 
Yarım paket Simbat Antep fıstığı
 
2 tablet Buono sütlü çikolata
 
1/3 paket Süsse Finger bisküvi
 
3 adet kırmızı erik
 
3 adet kayısı
 
 
Bir kâsede 1 paket krem şanti ve 1 su bardağı soğuk sütü mikser ile çırpın.
 
Sert bir kıvam alan krem şantiyi streç ile kaplanmış kâseye aktarın. Kâseye krem şantiyi spatula yardımı ile kenarlara yapıştırın. Ortası havuz gibi açık kalmalı. Doğranan kayısıları krem şantiye yapıştırarak dağıtın. 1/3 paket bisküviyi ufalayın ve krem şantiye yapışması sağlayın. Fazla kalan parçaları tekrardan kullanmak üzere ayırın. Bu şekilde krem şantiyi dondurun.
 
Donan krem şantinin üzerine 1 paket meyveli yoğurt ekleyin. Küçük parçalara kesilmiş kırımızı eriği yoğurttun üzerine eşit miktarda yayın. Kalan bisküvilerden yoğurttun üzeri kapanacak kadar ekleyin. Küçük, streçli bir kap ile hafif bastırın ve yoğurttun kenarlardan yayılmasını yağlayın. Karışımı dondurun.
 
Küçük bir sos tavasına 1 paket muzlu puding ve 2 su bardağı süt ekleyin ve kıvama gelene kadar yaklaşık 5 dakika karıştırarak kaynatın. Pudingi karıştırarak oda ısısına getirin. Yarım paket antepfıstığını kabuklarından ayırın ve gelişi güzel kesin. Antep fıstıklarını muzlu puding ile karıştırın.
 
Donmuş karışımın ortasındaki streçli küçük kâseyi çıkarın ve çanak olan donmuş yoğurtun üzerine muzlu pudingi ekleyin. Tamamen kapanan pastanın üzerini bisküvilerle kapatın. Pastayı yine dondurun.
 
Donmuş pastaya erimiş sütlü çikolata döküp, kaplayın ve alt bölümüne kalan antepfıstıklarını yapıştırın. Buz gibi hafif pasta hazır.
 
 
 
  
 | 
Adisebaba Tatlısı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169703 
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2023 
418 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Krema karışımı için:
 
1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
 
2,5 su bardağı süt
 
1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
 
2 su bardağı süt
 
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
 
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
 
3 - 4 adet küp şeklinde doğranmış kuru incir
 
5 - 6 adet ince doğranmış kuru kayısı
 
2 yemek kaşığı iri kırılmış antepfıstığı
 
1 adet portakal kabuğu rendesi
 
125 g kakaolu bisküvi
 
50 g eritilmiş tereyağı
 
2 yemek kaşığı süt
 
Üzeri için:
 
1,5 çay bardağı krema
 
150 g bitter çikolata
 
Kalıp:
 
Dr. Oetker Tradition Serisi Geyik Sırtı Kek Kalıbı (30 cm)
 
 
Vanilyalı pudingi 2,5 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
 
Bitter çikolatalı pudingi 2 su bardağı süt ile pişirin ve soğumaya bırakın.
 
Kalıbın taban ve yanlarını kapatacak şekilde pişirme kağıdı yayın. Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Krem şantinin yarısını vanilyalı pudinge ilave edin ve mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine kuru incir, kuru kayısı, antepfıstığı ve portakal kabuğu rendesini ekleyip kaşık ile karıştırın. Kalıba döküp yayın. Kalan krem şantiyi bitter çikolatalı pudinge ilave edin ve mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Kalıba döküp yayın.
 
Bisküvileri mutfak robotunda öğütün ve derin bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sütü ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Kalıptaki karışımın üzerine eşit miktarda yayın. Eliniz ile hafifçe bastırarak biraz yapışmasını sağlayın. Üzerini kapatıp dondurucuda 5-6 saat bekletin.
 
Kremayı küçük bir sos tenceresine alıp kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın. Üzerine çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırıp yaklaşık 10 dakika bekletin. Tatlıyı kalıptan çıkarıp ters çevirerek bir tel ızgara üzerine alın. Üzerine ılık olan çikolatalı karışımı her tarafını kaplayacak şekilde dökün. 15 dakika bekletip servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Adisababa | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157239 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2021 
413 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 yumurta
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1/2 kg. krem şanti
 
100 gr kedi dili
 
2 çorba kaşığı kakao
 
1 paket rende çukulata
 
Ayrıca meyvalı olursa
 
1/2 kg. çilek
 
 
Önce yumurtanın akı çarpılır, dolaba konur, sonra sarıları ve pudra şekeri ayrı çarpılır. Kakao, krem şaııtiy, rende çukulata kaşıkla karıştırılır. Çukur bir kaba konur. Üzerine kedi dili dik dik saplanır. Sonra buzluğa konur. Ertesi gün çıkarılır. Buhara tutulur. Bir tabağa ters çevirilir. Pasta çilekli olursa 1/2 kg çilek mixerle karıştırılır.
  
 | 
Adisababa | 
  | 
ihsan abi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.01.2016 
Mesajlar: 29 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114192 
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2016 
2,903 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet hazır pandispanya
 
100 gr fıstıklı dondurma
 
100 gr çikolatalı dondurma
 
100 gr böğürtlenli dondurma
 
100 gr vanilyalı dondurma
 
2 kaşık bal
 
1 çay bardağı su
 
Üstü için:
 
1 paket beyaz çikolata
 
10 gr margarin
 
 
İlk olarak pandispanyamızı iki eşit parçaya ayırıp iki katından da geniş ağızlı bir bardak yardımı ile sekiz tane yuvarlak çıkarın. Bal ve suyu karıştırarak pandispanyaları biraz ıslatın. Dondurmaların hepsini bir kapta karıştırın. Bir tane pandispanyanın üstüne dondurma yayarak tekrar pandispanya ve tekrar dondurma olacak biçimde kaplayın ve derin dondurucuda bir saate yakın bekletin. Üstüne ise margarinle beraber benmari usülü eritilmiş beyaz çikolatayı dökerek servis edin
 
 
 
  
 | 
Adisababa | 
  | 
tadıgüzel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2012 
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75839 
Gönderme Tarihi: 17.May.2012 
4,905 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Tuğrul Şavkar
 
 
250 ml. pastacı kreması
 
250 ml. krem şantiyi
 
30 gr. kiraz şekerlemesi
 
30 gr. portakal şekerlemesi
 
30 gr. toz antepfıstığı
 
 
Pastacı kremasını kabartmak için mikserde biraz çırpın. İçine krem şantiyiyi ekleyin. Çırpmayı biraz daha sürdürdükten sonra kremayı 3 eşit parçaya bölün.
 
Kremanın bir bölümüne kiraz şekerlemesini, bir bölümüne portakal şekerlemesini ve son bölümüne antepfıstığını katın. Üç kremayı da iyice karıştırın.
 
Uzun dilimli bir kek kalıbının dibine poıtakallı karışımı koyarak yüzeyini düzleyin. Onun üzerine kirazlı karışımı yayıp düzleyin ve en üste fıstıklı katışımı yayın.
 
Derin dondurucuya atarak iyice dondurun. Kalıptan bozulmadan çıkarabilmek için kalıbı sıcak suyun içinde 30 saniye bekletin. Bir tabağa çıkarıp, şekerlemelerle süsleyerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 20.06.2023
  
 | 
 
 
 
 
 
 |