|
|
Afgan Pilavı |
|
referans
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2011
Mesajlar: 50 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc72222
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2012
2,833 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı margarin
1 kg kemekli koyun eti
6 su bardağı pirinç
4 adet soğan
200 gr kuru üzüm
Yarım kg havuç
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Soğanları kalınca rendeleyin, yağda koyu pembe olana dek kavurun. Etleri ilave edip, bir süre beraberce kavurun. Ardından sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edip orta ateşte 30 dakika pişirin. Havuçları yarım parmak kalınlığında boylamasına kesip, yağda çevirerek kızartın, süzüp bir kenarda bekletin. Üzümleri çok az yağda hafifçe kavurun, süzüp bir yanda bekletin. Pirinçleri ayıklayıp, iyice yıkayın, süzüp pişmiş etin suyuna katın. Ezmeden ağır ağır karıştırın, demlenmeye bırakmadan önce bir kenarda beklettiğiniz havuç ve üzümleri kenarlara dizin. Çok hafif ateşte, yarım saat kadar demlendirin. Servis yapmadan önce üzerini havuç ve üzümlerle süsleyin.
|
Afgan Pilavı |
|
Şıpsevdi
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53086
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2010
3,301 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet orta boy soğan
2 bardak pirinç
3 bardak su
2 yemek kaşağı, margarin
1 çay kaşığı karabiber
İri doğranmış soğanlar 2 yemek kaşığı yağda iyice pembeleşene kadar kavrulur, buna 3 bardak su ve tuz ilâve edilerek 10 dakika kaynatılır, içine karabiber konarak ateşten indirilir ve tel süzgeçten geçirilerek sadece suyu alınır, bu suya pirinç ilâve edilerek 7 dakika kısık ateşte pişirilir. Ateş söndürüldükten sonra 20 dakika daha kapağı kapalı tutularak demlenmesi sağlanır.
Fotoğraf "Fatoş Çelik" tarafından gönderildi. 10.05.2020
|
AFGAN PİLAVI |
|
kızılelma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2007
Mesajlar: 56 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc16570
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2007
4,281 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Kaşık yağ
4 Bardak su
Biber, baharat, tuz.
1 Kg. kuşbaşı et
2 Bardak pirinç
2 Soğan
3 Havuç
Kuşbaşı et, ince kıyılmış soğanla birlikte yağla kavrulur ve et, suyunu bırakıp çekinceye kadar kaynatılır, sonra ince kıyılmış havuç konur. Onunla da kavrulduktan sonra pirince yetecek kadar su ve tuz konur, pirinç katılır. Pişirilir. Baharat atılıp karıştırıldıktan sonra servis yapılır.
|
|
AFGAN PİLAVI Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri
|
|