|
Afyon Salatası (Afyonkarahisar) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53348
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2010
2,824 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.afyonyemekleri.com
1 kg taze Afyon yaprağı (afiyan)
2 adet domates
1 baş soğan
Yarım limon
4 kaşık zeytinyağı
Tuz
Haşhaş yaprağı ince ince doğranır. İçine soğanı, domatesi ilave edilir. Üzerine limonu, yağı tuzu ilave edilerek servise hazır hale getirilir.
Not. Afiyan: Haşhaş bitkisinin tarlada ilk yeşerdiği zaman yapraklarına verilen addır. İsteğe bağlı olarak maydonoz, nane, haşlanmış yumurta da salataya ilave edilebilir.
|
Afyon Salatası (Afyonkarahisar) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116312
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2016
2,141 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
1 kg. taze Afyon ( Afiyan )
2 adet iri domates
250 gr. yeşil soğan
1 demet maydanoz
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Bütün sebzeler bol su ile iyice yıkanır. Afyon (Afiyon), yeşil soğan, domates ve maydanoz ince ince doğranır. Doğranan sebzeler bir kap içerisinde karıştırılır. Başka bir kap içerisinde limon suyu tuz ve zeytinyağı, çatal ile iyice karıştırılıp beyazlatılır. Hazırlanan sos, salata servis edileceği zaman üzerine gezdirilir ve karıştırılır.
Not: Yöresel dilde "Afiyan Salatası" denilir. "Afiyan" haşhaş bitkisinin tarlada ilk yeşerdiği zaman yapraklarına verilen addır. Bu yapraklar tarladan toplandıktan sonra kökleri kesilerek ayıklanır. Marul salatası gibi hazırlanır. Afiyan salatası yapılırken mevsimine göre istenilen diğer sebzeler de katılabilir. Ayrıca haşlanmış yumurta ilavesiyle de hazırlanabilir.
|
Afyon Salatası (Afyonkarahisar) |
|
nazenin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2020
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc150919
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2020
472 defa indirildi / yazdırıldı
|
Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Kg Taze Afyon (Afiyan)
2 Adet Orta Boy Domates
1 Adet Orta Boy Kırmızı Soğan
1 Adet Limon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
40 Gr Zeytinyağı
Bütün sebzeler bol su ile yıkanır.
Afyon, (Afiyan ) domates ve soğan iri şekilde doğranıp karıştırılır.
Servis tabağına alınıp zeytinyağı, tuz ve limon suyu ilave edilerek servis edilir.
İsteğe göre zeytinyağı da konulabilir.
|
|