|
Afyonkarahisar Kebabı |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc53349
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2010
2,849 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.afyonyemekleri.com
1 kg kuşbaşı et
3 adet kebaplık pide
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 lt su
1 kg kuşbaşı et suyunu çekene kadar kavrulur.Üzerini örtecek kadar sıcak su konup, isteğe bağlı miktarda tuz eklenerek, düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra, etin suyuna 1 kaşık tereyağı ilave edilir.
Diğer taraftan kebaplık pideler bir tepsiye kare şeklinde doğranır. (Bu yemekte kullanılan pideler ramazan pidesinden farklıdır ve fırınlarda kebaplık pide olarak satılır.) Haşlanan etin suyunu ayrı bir tencereye alırız. Bu etsuyu, doğranmış olan pidelerin ıslatılması ve yeterli yumuşaklığı kazanması için kullanılır. Yeterli yumuşaklığa ulaşan pideler alınarak tepsiye döşenir. Sonra kuşbaşı etler pidenin ortasına yerleştirilir. Üzerine karabiber ekilir ve maydanozla süslenerek servis yapılır.
Not: Bu yemek, genellikle Ramazan ayı içinde, iftarlarda davet yemeği olarak yapılır.
|
Afyon Kebabı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc114195
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2016
3,900 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg dana kuşbaşı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet kebap pidesi
1 çorba kaşığı tereyağı
Kuşbaşı et düdüklüye atılır, 10 dakika kadar kavrulur. Sonra sıvıyağ, tuz ve üzerini geçecek kadar su eklenir. Düdüklünün kapağı kapatılır, tıs sesi duyulunca kısılır ve 15 dakika kadar pişirilir. Bu arada pideler kibrit kutusu gibi doğranır, tavaya konur, tereyağı eklenir. Hafif kızarana kadar çevrilir. Düz servis tabağına aktarılır. Üzerine pişen et, suyundan alınarak konur ve karabiber serpilir.
|
Afyon Kebabı (Afyonkarahisar) |
|
ferda ünlü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.05.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc150549
Gönderme Tarihi: 15.May.2020
1,108 defa indirildi / yazdırıldı
|
Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Kg Kuşbaşı Dana Eti
2 Adet Kebaplık Pide
¼ Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
Kuşbaşı et, suyun çekene kadar kavrulur. Üzerini örtecek kadar su konulup tuzu ilave edilerek tekrar pişirilir.
Diğer tarafta pideler kare şeklinde doğranır. Pideler arzuya göre fırında ısıtılabilir.
Pişen kuşbaşı etin suyu süzülür. Et suyu pideleri ıslatmak içi kullanılır.
Islatılan pideler servis tepsisine alınır.
Etle birlikte servis edilir.
|
Afyon Kebabı |
|
fahri amca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2020
Mesajlar: 42 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc152736
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2020
492 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
300 gr dana kuşbaşı
3 tane kebaplık pide (ya da ince tırnak pide)
50 gram tereyağı
Biraz sıvı yağ
İlk olarak et düdüklü tencereye konur hafif ateşte kendi suyunu çekene kadar kavrulur. Kendi suyunu çekince sıvı yağ ve tereyağı eklenir kavurmaya devam edilir. Daha sonra üstüne çıkacak kadar sıcak su eklenir en son tuz da konularak düdüklü nün ağzı kapatılır. 45 dakika pişirilir. Diğer tarafta pideler kare kare doğranır. Et piştikten sonra et suyunu ve etler birbirlerinden ayrılır. Pideler et suyunun içine atılır ve kevgir yardımıyla et suyunun içinden alınarak ıslatılır. En son üzerine etler konularak servis yapılır. İsteğe bağlı olarak yoğurt ile servis edilir.
|
|