Kısa URL: https://ml.md/lc57310
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2010
4,872 defa indirildi / yazdırıldı
Reçel için, güzel sarı renkli ağaçkavunlarını seçmelidir.
Kabuklarını soyup dilimlere bölerek arzuya göre doğramalıdır.
Bu parçaları, suda haşlayıp yumuşatmalıdır. Kevgire alıp sudan geçirmeli ve süzmelidir.
Koyu ve kestirilmiş şeker şerbetine atıp kaynatmalıdır. Şekeri iyice çekip, dişler arasında lokum gibi ezilince, kıvamı tamamlanmış olur.
Kısa URL: https://ml.md/lc55180
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2010
2,120 defa indirildi / yazdırıldı
Ağaçkavununun ince sarı kabuğunu soyup yuvarlak dilimler halinde kesip ekşisini çıkararak kavunu rendeleyiniz. Yumuşayıncaya dek haşladıktan sonra kevgire döküp üzerine soğuk su geçiriniz. Sonra 1,280 kilogramına 2 kilo şeker ölçüsüyle kestirilmiş şekere atıp kıvamına gelinceye dek kaynattıktan sonra indirip soğumaya bırakınız. Ilık iken kavanoza koyup kaldırınız.