Kısa URL: https://ml.md/lc111642
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2015
1,641 defa indirildi / yazdırıldı
İçi için:
1 adet soğan
300 gram kıyma
1 çorba kaşığı pul biber
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı salça
Bir tutam tarçın
Bir tutam toz karanfil
Hamuru için:
3-4 su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Kıyma, soğan su ve baharatları karıştırıp çiğ olarak bir yerde bekletin. Hamuru yapıp cevizden büyük açın ve iç harcı koyup kenarları iki parmak katlayıp hazırlayın. Yağı kızdırın ve böreğin kıymalı tarafı alta gelecek şekilde yağın içine yerleştirin. Börekleri kızartın sonra diğer yüzünü çevirin. Kızaran börekleri tabağa alıp ayranla ikram edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc141186
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2019
1,111 defa indirildi / yazdırıldı
Hamuru için malzemeler
1 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
8 su bardağı un
İç harcı için:
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 çay kaşığı tuz
3 adet kuru soğan
500 gram kıyma
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvı yağı
Soğanları küp küp doğrayın. Karabiber, pul biber ve tuz atıp ovun. Kıymayı da katarak iyice yoğurun.
Ayrı bir kapta ılık süt ve şekerli mayayı ezin. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, tuz ekleyip karıştırın. Unu katarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Üzerini örterek en az 30 dakika mayalanmaya bırakın.
Kabaran hamurdan 4 adet beze oluşturun. Oklavayla yufkadan biraz daha kalınca açın. 1 su bardağı yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak hamurlar kesin. Kesilmiş hamurların ortasına 1 tatlı kaşığı kadar kıymalı harcı paylaştırın. Hamurun kenarlarını birbirinin üzerine katlayarak kıvırın. Aynı şekilde bütün bezeleri açıp hazırlayın.
Tavada yağı kızdırın. Önce kıymalı tarafı sonra altını kızartın. Sıcak olarak servis yapın.