Kısa URL: https://ml.md/lc93804
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2013
3,176 defa indirildi / yazdırıldı
½ kg hindi kuşbaşı
1 su bardağı konserve mantar
½ su bardağı mısır
2 adet soğan
½ su bardağı konserve bezelye
3 yemek kaşığı margarin
½ yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı krema
½ demet dereotu
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
3 yemek kaşığı margarin
1 tutam Tuz
Margarini tencerede eritip hindi etlerini 5 dakika kavurun. Küp şeklinde doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Bezelyeleri ve mantarları bütün ekleyip bir su bardağı sıcak su ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin. Mısır tanelerini ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Kekik ve tuz otu ekleyin. Kremayı üzerine gezdirip sıcak servis yapın. Üzerine kıyılmış dereotu serpebilirsiniz.
2 Su bardağı pirinci ayıklayıp kaynar tuzlu suda yarım saat bekletin. Margarini tencereden eritin, yıkanmış pirinci ekleyip 2-3 dakika kavurun. Sıcak su ve tuzunu ekleyip pilavı pişirin. Sıcakken kaşar peynir rendesi ilave ederek karıştırın. Sebzeli hindi sote ile servis yapın.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 23.09.2015
Kısa URL: https://ml.md/lc52181
Gönderme Tarihi: 27.May.2010
3,364 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler
0.5 kg. hindi kuşbaşı
1 çay bardağı haşlanmış mısır
2 adet soğan
1 çay bardağı bezelye
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı mantar
3 bardak pirinç
3 bardak su
tuz
karabiber
şeker.
yapılışı
Yağ tencereye koyulur. Soğanlar ve hindi etleri içine atılarak kavrulur. Mantarlar ilave edilir. Etler iyice pişince bezelyeler katılır, tuzu baharatı koyularak altı kapatılır. Diğer tarafta sade pilav pişirilir. Kek kalıbına boşaltılır. Hazırlanan etli karışım pilavın ortasına yerleştirilir. Üzerine mısır serpilerek servis yapılır.